ΤΟΠΙΚΑ

Σφίγγουν τον «κλοιό» γύρω από τα LIDL

σφίγγουν-τον-κλοιό-γύρω-από-τα-lidl-395209

Η «πολιορκία» της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl από την τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ ξεκίνησε χθες. Ως πρώτη απάντηση στην απαξιωτική συμπεριφορά που επεφύλαξε η πολυεθνική στα τοπικά προϊόντα, 15 φορτηγά της ΕΒΟΛ από τις 9.30 το πρωί στάθμευσαν στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Λαρίσης με Νεαπόλεως, εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από σήμερα αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς εκτός από τα οχήματα της ΕΒΟΛ αναμένεται στην «αλυσίδα διαμαρτυρίας» να προστεθούν τρακτέρ αγροτών και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι προσανατολίζονται να κατεβάσουν στον αγώνα ακόμη και ζώα.

Σε ανακοίνωση άλλωστε που εκδόθηκε από αγρότες και κτηνοτρόφους την Τετάρτη, ύστερα από ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΕΒΟΛ, τονίζεται μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας θα είναι διαρκής, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα είμαστε κάθε μέρα στις επάλξεις. Η φωνή μας θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL, το οποίο και θα μεγαλώνει κάθε μέρα. Δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, θέλουμε να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν. Δεν θέλουμε τέτοιες αλυσίδες στον τόπο μας. Να φύγουνε από τον τόπο μας. Τη φωνή των αγροτών με αυτό το αίτημα να είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα την καταλάβουν στο πετσί τους. Αυτή η χώρα δεν αντέχει τον ζυγό. Θέλουμε το καταναλωτικό κοινό να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στον Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές, και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου