ΤΟΠΙΚΑ

Σε συγκέντρωση στις Σταγιάτες καλεί η Κίνηση Πολιτών για το νερό

σε-συγκέντρωση-στις-σταγιάτες-καλεί-η-395037

Συγκέντρωση και ενημέρωση για τον αγώνα του χωριού αλλά και συζήτηση για τα φυσικά αγαθά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην πλατεία των Σταγιατών.

Παρακάτω το κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών:

“Πέρασαν 18 μήνες από τότε που – σε καιρό πανδημίας – η ΔΕΥΑΜΒ, με εντολή του δημάρχου Μπέου, χωρίς καμιά προειδοποίηση, απέκοψε την πηγή της Κρύας Βρύσης από ένα μεγάλο μέρος του χωριού.

Ήταν το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίησή της. Έκτοτε βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο επιθετικότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής που δεν αρκέστηκε στη λεηλασία της πηγής. Με τη συνδρομή της αστυνομίας και των μπράβων προχώρησε και στο σφράγισμα των δύο πολιτιστικών χώρων, οι οποίοι πλέον έχουν παραδοθεί στο έλεος της αχρηστίας και της φθοράς. Η Λαϊκή Συνέλευση του χωριού, αντέδρασε άμεσα και δυναμικά, κάνοντας πέρα τον κυριολεκτικά ανύπαρκτο και ανεπιθύμητο τοπικό πρόεδρο αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει όλα τα κινηματικά και θεσμικά μέσα για να αντιμετωπιστεί το «μεγαλύτερο κακό που έχει συμβεί στο χωριό μας». Ο αγώνας μας συνεχίζεται και στα δύο αυτά μέτωπα.

Το καλοκαίρι 2020 η ΔΕΥΑΜΒ δεν τόλμησε να υλοποιήσει την αποφασισμένη με τη συνδρομή της αστυνομίας ολοκληρωτική αποκοπή της Κρύας Βρύσης. Η συμβολή των αλληλέγγυων ατόμων και ομάδων στον αγώνα μας αυτό, ήταν καταλυτική.

Η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών καλεί όλους και όλες, φίλους, αλληλέγγυες και συλλογικότητες το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 στην πλατεία του χωριού, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, ενημέρωση για τον αγώνα του χωριού και συζήτηση για τη λεηλασία των φυσικών αγαθών. Θα ακολουθήσει συναυλία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου