ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή το πλοίο με τα όπλα στο λιμάνι

σε-αναμονή-το-πλοίο-με-τα-όπλα-στο-λιμάν-39478

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Βόλου παρέμενε και χθες το πλοίο cargo, το οποίο απέπλευσε από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη, έμφορτο με κυνηγετικά όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά και εξαιτίας κακοκαιρίας που συνάντησε χρειάστηκε να προσεγγίσει το πλησιέστερο λιμάνι (ΑΓΕΤ) για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Για πλοίο «Alexandretta», σημαίας Αγ. Βικεντίου, το οποίο κατέπλευσε από την Τουρκία με δηλωμένο προορισμό τη Λιβύη, εκκρεμεί η αίτηση που έχει υποβάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης για να δοθεί άδεια απόπλου. Η απάντηση ίσως σταλεί σήμερα από το υπουργείο, σύμφωνα με ενημέρωση του Τελωνείου Βόλου.

Το πλοίο, σύμφωνα με την υποχρέωσή του, είχε προαναγγείλει την έλευσή του στο λιμάνι της ΑΓΕΤ και είχε δηλώσει το φορτίο του, στη διάρκεια του 24ωρου πριν προσεγγίσει. Το Τελωνείο προχώρησε σε έλεγχο των συνοδευτικών εγγράφων του φορτίου.

Εάν το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο έχει κατατεθεί η αίτηση, δεν δώσει «πράσινο» φως, σε αυτή την περίπτωση το φορτίο θα κατασχεθεί σύμφωνα με κοινοτική οδηγία για απαγόρευση αποστολής πολεμικού υλικού στη Λιβύη, το Ιράν και το Ιράκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου