ΤΟΠΙΚΑ

Περιβαλλοντική θωράκιση του παραλιακού μετώπου της Ν. Αγχιάλου από τη ΔΕΥΑΜΒ

περιβαλλοντική-θωράκιση-του-παραλια-394617

Πρόταση ένταξης του έργου κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αγχιάλου καταθέτει η ΔΕΥΑΜΒ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», μετά το πράσινο φως που άναψε χθες το διοικητικό συμβούλιο της διαδημοτικής επιχείρησης σε έκτακτη συνεδρίαση.

Το έργο αναμένεται να θωρακίσει περιβαλλοντικά την περιοχή, ενώ το νέο αποχετευτικό σύστημα που θα κατασκευαστεί για το παραλιακό μέτωπο, θα συνδεθεί με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 16.450.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, σύμφωνα με την εισήγηση που κατατέθηκε χθες προς έγκριση από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Νέων Υποδομών. Η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών, σύνδεση δικτύου αποχέτευσης με τον Βιολογικό Καθαρισμό, ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων, την αυτεπιστασία αρχαιολογικών εργασιών που θα απαιτηθούν και, τέλος, την απόκτηση μίας εδαφικής έκτασης έναντι 90.000 ευρώ.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να δοθεί το πράσινο φως στη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου, όταν προκύπτει ανάγκη από τις εκπτώσεις που προκύπτουν σε διάφορα έργα, να έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε μικροτεχνικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης αιτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες διαφόρων περιοχών.

Τέλος εγκρίθηκαν ομόφωνα εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την έγκριση ανακεφαλαιωτικών πινάκων, για έργα που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου