ΤΟΠΙΚΑ

Τρέχει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

τρέχει-η-προθεσμία-υποβολής-των-φορολ-394602

26 Αυγούστου η καταληκτική ημερομηνία

Με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Σε επίπεδο Μαγνησίας οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν δηλώσεις ανέρχονται στο 65%.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του υπουργείου και υπέβαλαν αιτήσεις στο Taxisnet ανέρχονται στους 45.000 από σύνολο περίπου 70.000.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προχωρεί, όμως οι ρυθμοί δεν κρίνονται επαρκώς ικανοποιητικοί, σύμφωνα με οικονομολόγους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να γίνουν διορθώσεις.

Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση των αγροτών μετά τις νέες καταστάσεις που ανάρτησε ο ΟΠΕΚΕ για τις επιδοτήσεις, οι οποίες αλλάζουν όλα τα οικονομικά δεδομένα και υποχρεώνουν τους φορολογούμενους σε τροποποιήσεις.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται έως και τις 26 Αυγούστου. Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα σπεύσουν την τελευταία στιγμή να υποβάλλουν τις δηλώσεις.

Στο μεταξύ έληξε χθες Παρασκευή η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, λόγω των capital controls εκτιμάται ότι αρκετοί πολίτες δεν κατέβαλαν το φόρο λόγω του περιορισμένου ποσού των αναλήψεων.

Εξάλλου, ένας μεγάλος αριθμός των φορολογουμένων καθυστερεί την υποβολή της δήλωσης με σκοπό να παρατείνει και την πληρωμή του φόρου.

Το γεγονός αυτό είναι και που φοβίζει τους οικονομολόγους ότι η μεγάλη κίνηση στα λογιστικά γραφεία θα παρατηρηθεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου