ΤΟΠΙΚΑ

Πώς εξιχνιάστηκε η ληστεία στο καπνοπωλείο στην Ν. Ιωνία

πώς-εξιχνιάστηκε-η-ληστεία-στο-καπνοπ-394068

Οι δράστες εισέβαλαν με κράνη και απείλησαν την εργαζόμενη με πιστόλι – Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία

Στιγμές τρόμου για 31χρονη Βολιώτισσα υπάλληλο καπνοπωλείου – καφετέριας στην οδό Αναπαύσεως, που ανήκει στον πρόεδρο της Ενωσης Περιπτερούχων Μαγνησίας Βασίλη Τόπα. Χθες στις 4.14 τα ξημερώματα δύο άνδρες με κράνη εισέβαλαν στο κατάστημα, όπου βρισκόταν μόνη και την απείλησαν με πιστόλι, προκειμένου να αρπάξουν τις εισπράξεις.

Σε δευτερόλεπτα οι δύο άνδρες τρέπονταν σε φυγή από το κατάστημα με μοτοσικλέτες παίρνοντας από τη ταμειακή μηχανή το ποσό των 1.400 ευρώ. Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και προβληματίστηκε με τις ενέργειές τους κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Λίγη ώρα αργότεροι οι δράστες της ληστείας συλλαμβάνονταν στην Αφησσο μετά από γιγαντιαία και αστραπιαία κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Για τη ληστεία οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, δύο ημεδαπούς ηλικίας 19 και 34 ετών και έναν Αλβανό ηλικίας 22 ετών.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 22χρονος ήταν εκείνος που έστρεψε κατά της 31χρονης το αεροβόλο πιστόλι. Ο 19χρονος ημεδαπός ήταν εκείνος που έσπευσαν στο ταμείο για να πάρει τα χρήματα και ο 34χρονος ημεδαπός κρατούσε τσίλιες.

Οι τρεις συλληφθέντες που αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με κλοπές. Κρατούνται και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου σήμερα.

Μετά την εξιχνίαση της ληστείας ο κ. Τόπας ευχαρίστησε τους αστυνομικούς της ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και τους διευθυντές και αξιωματικούς αυτής. «Σε συντονισμένη προσπάθεια λειτούργησαν άμεσα με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, καθώς γνώριζαν ότι οι δράστες έχουν στην κατοχή τους πιστόλι και κατάφεραν να έχουν θετικό αποτέλεσμα συλλαμβάνοντας όλους τους δράστες ενώ βρήκαν στη κατοχή τους μέρος των χρημάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούσε να αντιδράσει η 31χρονη

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με την 31χρονη υπάλληλο του καταστήματος που έπεσε θύμα της ληστείας. Ηταν μόνη όταν συνέβησαν όλα, περιγράφει. Ο δεύτερος υπάλληλος παρέδιδε παραγγελία. «Είχα την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα και δεν κατάλαβα τι έγινε. Οταν άκουσα φωνές γύρισα και είδα δύο άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη στο κεφάλι και κουκούλες full face. Δεν φαίνονταν τα χαρακτηριστικά τους», λέει η εργαζόμενη που δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη από το σοκ.

«Ρώτησα τι θέλουν και μου φώναζαν «τα λεφτά, τα λεφτά» και ο ένας με απείλησε με πιστόλι από απόσταση ενός μέτρου», είπε ακόμη. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Η 31χρονη ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

Συναγερμός στην Αστυνομία

Ομως, αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη. Κάτοικος της περιοχής, που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να πάει στην εργασία του, είδε τους δύο ληστές να απομακρύνονται τρέχοντας από το κατάστημα. Τα κράνη που φορούσαν στο κεφάλι, ο τρόπος που αποχώρησαν, η βιασύνη τους να απομακρυνθούν κινητοποίησαν τον πολίτη. Χωρίς δεύτερη σκέψη απευθύνθηκε στην Αστυνομία και χθες έδωσε και κατάθεση.

Αστραπιαία κινητοποίηση

Αμεσα δόθηκε σήμα από την Αστυνομία για τη ληστεία και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου άρχισαν τις έρευνες, ενώ κινητοποιήθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου. Αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες που ετοιμαζόταν να αναλάβει υπηρεσία, είδε τους δράστες να φεύγουν προς Αγριά. Οι τρεις συλληφθέντες είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές καθώς έχουν ξανααπασχολήσει. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν τους τρεις ληστές στον δρόμο. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή στο ύψος της Αφήσσου οι αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν. Μάλιστα, ο 34χρονος ημεδαπός, ο τσιλιαδόρος, προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Επιτέθηκε κατά των αστυνομικών με χέρια και πόδια, αλλά δεν κατάφερε να διαφύγει.

Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και χθες όλη την ημέρα ανακρίνονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν παραδέχονται τις πράξεις τους, ωστόσο υπάρχουν εναντίον τους στοιχεία ακράδαντα.

Οι ληστές καταγράφηκαν από κάμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα στο καπνοπωλείο – καφετέρια καταγράφει καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών τόσο την ώρα της ληστείας, όσο και κατά την απομάκρυνσή τους από το καφέ. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της πολύτιμο υλικό προς περαιτέρω επεξεργασία για τον ακριβή τρόπο της δράσης.

Σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία

Κατά των δραστών οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους πολλά στοιχεία, όπως τα κράνη, το πιστόλι, αλλά και μέρος των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι, 21 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 111 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 919,30 ευρώ, δύο κράνη και δύο κινητά τηλέφωνα. Η προανάκριση συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου