ΤΟΠΙΚΑ

Χτυπούσε με καδρόνι γάτα επειδή του έσκισε τα λάστιχα  

χτυπούσε-με-καδρόνι-γάτα-επειδή-του-έσ-393777

Αναβίωσαν χθες οι στιγμές φρίκης που έζησε ζευγάρι περνώντας με το αυτοκίνητό του έξω από σπίτι 77χρονου στον Βόλο. Ηταν Αύγουστος του 2019 αλλά ακόμη δεν μπορεί να ξεχάσει. Ο ηλικιωμένος χτυπούσε με καδρόνι στο κεφάλι τη γάτα του αλλεπάλληλες φορές και στη συνέχεια τη μετέφερε σε κάδο απορριμμάτων για να την πετάξει.

Το ζευγάρι κατέθεσε χθες αναλυτικά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όλα όσα είχε δει. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα παραβρέθηκαν στο δικαστήριο. Η γατούλα υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τη μετέφεραν σε κτηνίατρο και στη συνέχεια τη φρόντισαν για να συνέλθει από την τραυματική εμπειρία. Το έρμο το ζώο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε το αδίκημα της κακοποίησης ζώου. Ωστόσο, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του. Η σύζυγός του ήταν μόνο στη δίκη και ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε, οι οποίοι αρνήθηκαν την κατηγορία.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου επέμεινε ότι εκείνοι είχαν τη γάτα στο σπίτι και την πρόσεχαν.

Όμως, η κατάθεση του ζευγαριού δεν άφησε καμία αμφιβολία στο δικαστήριο. Όπως περιέγραψε, είδε τον 77χρονο από το αυτοκίνητό του να χτυπάει με μανία το ζώο. Τον είδε και να το πετάει στα σκουπίδια. Το λυπήθηκαν το έρμο. Δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Επισημαίνεται ότι προανακριτικά είχε διαπιστωθεί ότι ο ηλικιωμένος ενοχλήθηκε επειδή το ζωντανό του έσκισε λάστιχα. Το έψαχνε και δεν μπορούσε να το βρει, όταν τελικά το εντόπισε στην αποθήκη του σπιτιού του και ξέσπασε.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου