ΤΟΠΙΚΑ

Εφιάλτης για 87χρονη στον Βόλο από επίθεση ληστή

εφιάλτης-για-87χρονη-στον-βόλο-από-επίθ-393767

Δεν σεβάστηκε το προχωρημένο της ηλικίας της. Αντίθετα την έσπρωξε με σκοπό να εκτελέσει στο ακέραιο το σχέδιό του και τη λήστεψε για να της αρπάξει 300 ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή από το σπίτι της, αδιαφορώντας για την ηλικιωμένη, η οποία ήταν πεσμένη στο πάτωμα και έκλαιγε από τους πόνους, καθώς είχε σπάσει το χέρι της.

Στην ταυτοποίηση του δράστη ληστείας που σημειώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Πρόκειται για Βολιώτη ηλικίας 38 ετών ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές με άλλες υποθέσεις.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε στα χέρια του έζησε απερίγραπτες στιγμές φρίκης.

Ηταν μόνη στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο 38χρονος εισέβαλε στην οικία της από το παράθυρο στις 4 τα ξημερώματα.

Η ταλαιπωρημένη γυναίκα κοιμόταν, όμως άκουσε τους θορύβους και σηκώθηκε από το κρεβάτι της αναστατωμένη για να δει τι συμβαίνει.

Σοκαρισμένη αντίκρισε έναν άγνωστο άνδρα να κινείται στο σπίτι της που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα να την κλέβει.

Λειτουργώντας ενστικτωδώς κινήθηκε να τον απωθήσει και ο 38χρονος της επιτέθηκε σπρώχνοντάς τη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου όλο το προηγούμενο διάστημα διενεργούσαν μεθοδική έρευνα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη. Κινούμενοι αθόρυβα έλαβαν καταθέσεις από την παθούσα και ιδιοκτήτες διπλανών σπιτιών και μαγαζιών, αναζήτησαν υλικό από κάμερες, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό.

Εφτασαν τελικά στα ίχνη του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είχε ξαναπασχολήσει και άλλες φορές την Αστυνομία με υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο ίδιος φέρεται να αποδέχεται την πράξη του.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ο 38χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου