ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση Μ. Μιτζικού για σκληρή δουλειά από την πρώτη μέρα

δέσμευση-μ-μιτζικού-για-σκληρή-δουλει-393638

Πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία του δημάρχου, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων – Την Κυριακή στις 11 π.μ. οι δημαιρεσίες

Τη δέσμευση ότι θα δουλέψει σκληρά από την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του με στόχο το «στήσιμο» του Δήμου, τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και τη δημιουργία υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στον τόπο και θα τον φέρουν σε τροχιά ανάπτυξης, ανέλαβε ο νέος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε χθες αμέσως μετά την ορκωμοσία του ίδιου και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

«Ως δημοτική αρχή θα λειτουργήσουμε με βάση τρεις κανόνες, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και ισονομία. Δεν θα υπάρξει καμία διάκριση, ενώ θα επιδιώξουμε την αγαστή συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και με τα Υπουργεία με στόχο να μην πάει καμία ευκαιρία χαμένη για τον τόπο και ιδίως στον τομέα των υποδομών», ανέφερε ο κ. Μιτζικός.

Ο ίδιος ζήτησε την ανοχή των πολιτών για τους πρώτους μήνες υπογραμμίζοντας ότι παραλαμβάνει μία δύσκολη κατάσταση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Προανήγγειλε ότι το βάρος θα δοθεί στην τεχνική υπηρεσία ακριβώς για να εξυπηρετηθεί ο στόχος της δημιουργίας υποδομών που δεν υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι κάθε συνεργασία που θα επιδιωχθεί θα είναι σε πολιτική βάση και με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει τα μέλη του προεδρείου, αλλά και τα μέλη της επταμελούς οικονομικής επιτροπής και της επταμελούς επιτροπής ποιότητας ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τροπολογία του νόμου, η πλειοψηφούσα παράταξη θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία και στις δύο επιτροπές (5 από τα 7 μέλη), γεγονός που της εξασφαλίζει άνεση στη λήψη αποφάσεων.

Την ίδια ημέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, ο κ. Μιτζικός θα ανακοινώσει και τους πέντε αντιδημάρχους του, όπως και τους προέδρους των επιτροπών. Βάσει του πληθυσμού στον Δήμο Νοτίου Πηλίου (10.216 κάτοικοι) θα οριστούν πέντε αντιδήμαρχοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι τέσσερις από τις πέντε θέσεις έχουν «κλειδώσει» και παίζει η πέμπτη που θα συμπληρωθεί από εκλεγμένο από τη δημοτική ενότητα Αφετών. Πληροφορίες φέρουν σε θέσεις ευθύνης τους Δημήτρη Παρρησιάδη που πιθανότατα θα αναλάβει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο του Δήμου, Νίκο Μαμμά στην αντιδημαρχία Καθαριότητας, Απόστολο Διανέλλο στην αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών, ενώ ακούγονται τα ονόματα των Μανώλη Γιαμαρέλου, Γιάννη Καλόγηρου, Ιφιγένειας Γαρυφάλλου και Ι. Ευαγγελάκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου