ΤΟΠΙΚΑ

68χρονος Βολιώτης έριξε κουτουλιά σε αστυνομικό

68χρονος-βολιώτης-έριξε-κουτουλιά-σε-ασ-393627

Μαινόμενος σαν ταύρος 68χρονος Βολιώτης προχθές το βράδυ, όταν αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για να του ζητήσουν να απομακρυνθεί από την οικία του και την εν διαστάσει σύζυγό του, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που είχαν στα χέρια τους.

Ο 68χρονος αντέδρασε ερειστικά με υβριστική και απειλητική συμπεριφορά αρνούμενος τον έλεγχο από τους αστυνομικούς περιπολίας του Τμήματος Βόλου και ακολούθησε θερμό επεισόδιο.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 19:50. Οι αστυνομικοί πήραν σήμα από το 100 για δικαστική απόφαση. Οταν έφθασαν στο σπίτι, βρήκαν την εν διαστάσει σύζυγό του και μιλούσαν. Σε λίγα λεπτά έφθασε και ο 68χρονος, ο οποίος στη θέα και μόνο των αστυνομικών εξοργίστηκε.

Επιτέθηκε στον έναν από τους αστυνομικούς, τον τράβηξε από την μπλούζα και τον χτύπησε στο κεφάλι, ρίχνοντάς του κουτουλιά με κράνος και προκαλώντας του σωματική βλάβη.

Επιπλέον, στην προσπάθεια ακινητοποίησής του προέβαλε αντίσταση με χέρια και πόδια, ενώ το επεισόδιο συνεχίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κρατήθηκε το βράδυ, με τον ίδιο να φωνάζει και να διαμαρτύρεται έντονα.

Ο 68χρονος υπέβαλε στη συνέχεια μήνυση κατά της εν διαστάσει συζύγου του για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, αυτοδικία και υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου, παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και πήρε προθεσμία για αύριο Παρασκευή.

Εντούτοις, το δικαστήριο δεν ήρε την κράτησή του. Το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή με το αιτιολογικό ότι ο 68χρονος δεν έχει πρόθεση για επικοινωνία με την εν διαστάσει σύζυγό του και ότι δεν πρόκειται να διαπράξει νέο επεισόδιο, δεν έγινε αποδεκτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου