ΤΟΠΙΚΑ

Καταστροφικές φωτιές σε έξι οικίες

καταστροφικές-φωτιές-σε-έξι-οικίες-39358

Τις μικρές ή μεγαλύτερες καταστροφές που άφησαν πίσω τους πυρκαγιές με υπαιτιότητα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ακαθάριστες και «μπουκωμένες» καμινάδες τζακιών, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, μέσα σε μεγάλη οικονομική στενότητα, οι ένοικοι έξι κατοικιών, που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη το τελευταίο τριήμερο.

Οι κλήσεις που δέχθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βόλο και τη Σκιάθο για φωτιές σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα ήταν αλλεπάλληλες τις τελευταίες ημέρες. Έκρηξη σε τζάκι διαμερίσματος, τέσσερις ακόμη φωτιές από καμινάδες τζακιού και πυρκαγιά σε κατοικία από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος αποτέλεσαν συμβάντα που προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με κυρίαρχο μέλημα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι καταστροφές στις περιουσίες τους.

Η έκρηξη σε τζάκι διαμερίσματος, στις 10:15 το βράδυ προχθές, στην οδό Λ. Καζανάκι 34, στη Νέα Ιωνία, προκάλεσε τον τρόμο στους ενοίκους του, ενώ ο θόρυβος, αλλά και οι φλόγες σήκωσαν τη γειτονιά στο πόδι. Από την έκρηξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Επιτόπου έσπευσαν δυο οχήματα με πέντε πυροσβέστες.

Είκοσι λεπτά αργότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεχόταν κλήση για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε καμινάδα διπλοκατοικίας, στην οδό Οικονόμου 70, στην περιοχή Αγ. Αναργύρων, με μικρές υλικές ζημιές εντός της καμινάδας. Επιτόπου έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Αποκαΐδια αγροικία

Την ίδια ημέρα, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, ολοσχερής ήταν η καταστροφή λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αγροικία μέσα σε ελαιόκτημα, στην περιοχή Μελισσιατίκων και συγκεκριμένα στη θέση «Λουζίνικο – Μεγάλη Ράχη». Η φωτιά ξέσπασε από αναμμένη εστία τζακιού και θλιβερό αποτέλεσμα για τον ιδιοκτήτη του ήταν να δει όλο το οίκημα να μετατρέπεται σε αποκαΐδια. Στην κατάσβεση συμμετείχαν έντεκα πυροσβέστες, που έσπευσαν με τέσσερα οχήματα.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Μαγνήτων 44, από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος.

Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο χώρο της κουζίνας, ενώ η 88χρονη γυναίκα, σώθηκε από τους πυροσβέστες, οι οποίοι την βοήθησαν να εγκαταλείψει το χώρο από το μπαλκόνι. Στην κατάσβεση συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα.

Δύο πυρκαγιές στη Σκιάθο

Χθες, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα φωτιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή Τζανεριά Σκιάθου από καμινάδα τζακιού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν περιορισμένες ζημιές στην οικία. Στην κατάσβεση συμμετείχαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα.

Το Σάββατο, στις 5:10 μ.μ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία και πάλι στην περιοχή Τζανεριά Σκιάθου. Και αυτή τη φορά αιτία πρόκλησης ήταν η καμινάδα τζακιού. Ζημιές σημειώθηκαν στην κεραμοσκεπή της οικίας.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου