ΤΟΠΙΚΑ

Απεγκλωβίστηκε από «του χάρου τα δόντια» 64χρονος από χαράδρα στην Κουκουράβα

απεγκλωβίστηκε-από-του-χάρου-τα-δόντ-393553

Αγιο είχε ένας 64χρονος άνδρας που έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων στην Κουκουράβα και ανασύρθηκε σώος, μόνο με ελαφρά τραύματα, αλλά πολύ σοκαρισμένος.

Ο 64χρονος χθες το πρωί βρίσκονταν στο σπίτι του στην Κουκουράβα Μακρινίτσας, όταν αποφάσισε να καθαρίσει τον κήπο του από τα χορτάρια. Στην προσπάθειά του αυτή γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων σε ένα σημείο ιδιαίτερα δύσβατο.

Γείτονες που άκουσαν τις φωνές του ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, αλλά και τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης του 64χρονου.

Το σημείο που έπεσε ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και χρειάστηκε οργάνωση, προκειμένου η ανέλκυση να γίνει με ασφάλεια

Η επιχείρηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα, καθώς χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου πυροσβέστες και εθελοντές να κατεβούν στο σημείο που είχε πέσει ο 64χρονος για να τον ανελκύσουν όπως έγινε. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό, εάν και το σοκ για τον ίδιο ήταν μεγάλο,καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε να κινδυνεύει.

Η συντονισμένη προσπάθεια Πυροσβεστικής και Λέσχης, είχε ως αποτέλεσμα τον απεγκλωβισμό του, ενώ στη συνέχεια ο 64χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί στο σημείο, στο Νοσοκομείο Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου