ΤΟΠΙΚΑ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες

σε-αναμμένα-κάρβουνα-γονείς-παιδιώ-393421

Ενόψει της επαναλειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ λόγω υπεράριθμων αιτήσεων – Τι ζητούν από τον Δήμο

Σε «αναμμένα κάρβουνα» γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες. Προβληματισμός για το αν θα ικανοποιηθούν ή όχι όλα τα αιτήματα για την ένταξη των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Δήμου Βόλου.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα μάλιστα την ίδια μέρα.

Οι πληροφορίες ωστόσο που διέρρευσαν μεταξύ των γονιών ότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις, συγκριτικά με το όριο δυναμικότητας που έχουν τα δύο ΚΔΑΠ που λειτουργούν στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία, τους έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό.

Αν τεθεί θέμα υπεράριθμων παιδιών, είναι προφανές ότι ορισμένα από αυτά θα μείνουν εκτός ΚΔΑΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη δική τους ψυχολογία, όσο και για τις οικογένειές τους, που θεωρούν την καθημερινή ενασχόληση των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «παράθυρο» στη γνώση, αλλά και ευκαιρία ένταξης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Σημειώνεται πως στον Δήμο Βόλου τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ λειτουργούν το ένα στο κτίριο του Στρυχνόκαρπου στα Παλιά δυναμικότητας 50 παιδιών και το δεύτερο στη Νέα Ιωνία για περίπου 30 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 15 επιπλέον αιτήσεις, οι οποίες πλέον μπαίνουν στο μικροσκόπιο, με τους γονείς να προσβλέπουν σε ό,τι καλύτερο, ώστε να μην τιναχθεί στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός οικογενειών, που καθημερινά ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Φιλοδοξούν μάλιστα να τεθεί τέρμα στο θέμα των υπεράριθμων παιδιών, που τίθεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, καθώς εκκρεμεί η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα αξιοποιηθεί και το κτίριο που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία (πρώην Τουριστικό Περίπτερο), που θα μπορούσε αν διαμορφωθεί κατάλληλα να στεγάσει μία τρίτη δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ στον Δήμο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου