ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Μαραβέγια με τον υπουργό Υγείας για τις διεκδικήσεις του ιατρικού κόσμου της Μαγνησίας

συνάντηση-μαραβέγια-με-τον-υπουργό-υγ-393109

H αναβάθμιση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου με την προσθήκη νέων υπηρεσιών, ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, την Τρίτη στο υπουργείο.

Ο κ. Μαραβέγιας μετέφερε στον υπουργό τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, όπως αυτά είχαν διατυπωθεί από το προεδρείο της Ένωσης τους σε πρόσφατη συνάντηση με τον βουλευτή. Κύριο αίτημα αποτελεί η επαρκής στελέχωση του «Αχιλλοπούλειου», μέσα από την επικείμενη ψήφιση των παρατάσεων του επικουρικού προσωπικού μέχρι 31/12 καθώς και τη νέα προκήρυξη για μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού, η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε, μετά από παρέμβαση του ίδιου του βουλευτή, με σκοπό την προσθήκη θέσης επιμελητή χειρουργικής.

Επιπλέον, ο κ. Μαραβέγιας μετέφερε στον υπουργό Υγείας την αγωνία της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για την περιφρούρηση της μη λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων με μη εμβολιασμένους γιατρούς.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυσχέρεια που διαχρονικά υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας από την εφαρμογή του claw back ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που επιβλήθηκε η αυτόματη μηνιαία επιστροφή πλέον του διακανονισμού των 120 δόσεων για τα προηγούμενα έτη, η οποία δημιουργεί εξαιρετικό πρόβλημα ρευστότητας στους ιδιώτες παρόχους του ΕΟΠΥΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων και το μέλλον αρκετών χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Επίσης, τονίστηκε ότι ορατός είναι και ο κίνδυνος αύξησης της ιδιωτικής δαπάνης η οποία είχε εκτοξευτεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου