ΤΟΠΙΚΑ

Τρία μαθήματα και τέλος

τρία-μαθήματα-και-τέλος-391689

Συνέχεια σήμερα με Λατινικά, Χημεία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Βαθιά ανάσα πριν τον τερματισμό, παίρνουν οι 1.412 υποψήφιοι της Μαγνησίας, που ολοκληρώνουν το «Γολγοθά» των Πανελληνίων.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία έχει κυλήσει ομαλά στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών είναι ενθαρρυντικές για τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Σήμερα, οι εξετάσεις συνεχίζονται με το μάθημα των Λατινικών για τους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης. Οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν στο μάθημα της Χημείας, ενώ της τεχνολογικής στο μάθημα της ηλεκτρολογίας (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Την Τρίτη 10 Ιουνίου, οι πανελλήνιες συνεχίζονται με Ιστορία Θεωρητικής κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων θα πέσει την Πέμπτη 12 Ιουνίου, οπότε οι υποψήφιοι θα δώσουν το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Πάντως οι καλές επιδόσεις των μαθητών, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται μέχρι στιγμής, αναμένεται να αποτελέσουν «βαρόμετρο» για τις βάσεις εισόδου στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων θα δώσουν ώθηση προς τα πάνω στις βάσεις, οι οποίες πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Στο μεσοδιάστημα, μετά το δεύτερο μισό του Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση – δήλωση του Φεβρουαρίου θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, έως τις αρχές Ιουλίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου