ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρίζουν παραλίες στο Ανατολικό Πήλιο

καθαρίζουν-παραλίες-στο-ανατολικό-πή-390805

Από τις ακτές απομακρύνθηκαν δεκάδες σκουπίδια, αποτσίγαρα και χόρτα

Σκουπίδια, πλαστικά, αποτσίγαρα και ξερά χόρτα απομακρύνθηκαν χθες από παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, από συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενόψει του καλοκαιριού. Ειδικότερα καθαρίστηκαν οι παραλίες Μυλοπόταμος, Νταμούχαρη, Παπά Νερό, Αη Γιάννης και Χορευτό ενώ σήμερα θα καθαριστούν οι παραλίες του Πουρίου (Ελίτσα και Οβρυος).

Μάλιστα στον καθαρισμό της παραλίας Χορευτού συμμετείχε ομάδα εθελοντών από κατοίκους του χωριού.

«Στόχος μας είναι το φετινό καλοκαίρι να είναι καθαρές όλες οι παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, προκειμένου να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στους τουρίστες που θα επισκεφθούν τα μέρη μας», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Σουλδάτος.

Σήμερα Πέμπτη συνεργείο της «Lifeammos» θα επισκεφτεί την παραλία του Αη Γιάννη, με στόχο να πραγματοποιήσει εκστρατεία πρόληψης και περιορισμού των απορριμμάτων καπνιστών στην παραλία. Ουσιαστικά το «Lifeammos» είναι ένα ευρωπαϊκό έργο μέσα στο οποίο έχουν ενταχθεί από όλη την Ελλάδα 15 παραλίες, μια εκ των οποίων είναι και η παραλία του Αη Γιάννη.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές του προγράμματος «LifeAmmos» θα προχωρήσουν σήμερα στην εγκατάσταση ενημερωτικού περιπτέρου ενώ θα πραγματοποιούν επαναληπτικές μετρήσεις απορριμμάτων καπνιστών και ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους σε μηνιαία βάση.

Οι δράσεις αποσκοπούν στην ολιστική προσέγγιση του θέματος της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα, με έμφαση σε αυτά των καπνιστών.

Ειδικότερα, ο επόπτης παραλίας θα είναι επιφορτισμένος με τις παρακάτω αρμοδιότητες: Ενημέρωση των επισκεπτών για το έργο, διανομή σταχτοδοχείων μιας χρήσης στους λουόμενους, καταμέτρηση των χρησιμοποιημένων σταχτοδοχείων που θα επιστρέφονται στους ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στο χώρο που θα εγκατασταθεί το info-kiosk, όπως επίσης και συλλογή των πιθανών σταχτοδοχείων από την παραλία που δεν επιστράφηκαν στον ειδικό κάδο, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της καθαριότητας στην παραλία.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου