ΤΟΠΙΚΑ

Πυρ ομαδόν από συνταξιουχικές οργανώσεις για τα αναδρομικά    

πυρ-ομαδόν-από-συνταξιουχικές-οργανώ-390635

Με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, σήμερα 1 Οκτωβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, στις 10.30 το πρωί, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας σκοπεύουν να αναδείξουν τα προβλήματά τους.

Η συντονιστική επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους από την περιοχή του Βόλου «για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, που βιώνουμε καθημερινά».

Οι συνταξιούχοι προγραμματίζουν κάθοδο στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, που προγραμματίζεται στις 8 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε αναμένεται να κλιμακώσουν τις ενημερωτικές δράσεις στην πόλη με θέμα αιχμής τα αναδρομικά, τα οποία όπως καταγγέλλουν δεν αφορούν σε όλους τους συνταξιούχους, αν και περικοπές στο εισόδημά τους έχουν υποστεί όλοι ανεξαιρέτως κατά τη διάρκεια της μνημονιακής κρίσης.

Σε ενημερωτική ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων αναφέρονται αναλυτικά παραδείγματα και τονίζεται ότι γίνεται «πολύς λόγος για το τίποτα», καθώς ένα μεγάλο τμήμα συνταξιούχων θα λάβει ελάχιστα χρήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι οργανώσεις, τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015-2016 δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς και για την 13η και 14η σύνταξη.

Δεύτερον, όσοι συνταξιούχοι έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά, αν αυτή είναι παραπάνω από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς.

Τρίτον, οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, σε αυτούς ήδη τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ΄ αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο παρά του ότι έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν μια μικρή αύξηση σαν αποκατάσταση στην σύνταξή τους, όμως το αποτέλεσμα θα είναι για αυτούς εξίσου αρνητικό αφού σε σχέση με τους παλαιότερους αυτοί οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν στην σύνταξή τους αρκετά χρήματα παρακάτω.

«Αυτά λοιπόν είναι τα έργα όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. Αυτά θέλουν να κρύψουν όλοι αυτοί που βαυκαλίζουν τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και τα δικαστήρια. Στόχος τους είναι να διώξουν τους συνταξιούχους από το ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα που μόνο μέσα από αυτό τον δρόμο έχουν πετύχει να αποκρούσουν αντισυνταξιουχικά, αντιλαϊκά μέτρα και να πετύχουν λύσεις στα προβλήματά τους», εκτιμούν καταλήγοντας οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας προαναγγέλλοντας «θερμό φθινόπωρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου