ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει άπορους μαθητές το Στέκι Αλληλεγγύης

στηρίζει-άπορους-μαθητές-το-στέκι-αλλ-389067

Αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για δωρεάν μαθήματα στο Στέκι Αλληλεγγύη για Ολους

Συνεχίζει την πρωτοβουλία στήριξης απόρων μαθητών το Στέκι Αλληλεγγύη για Ολους, πιστό στις αρχές του για βοήθεια των οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία. Συγκεκριμένα συνεχίζει για έβδομη χρονιά τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με τις εγγραφές να αρχίζουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα, που είναι πάντα δωρεάν, τον Οκτώβριο.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς 31 άποροι μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού και παράλληλα πρώτη, δευτέρα και τρίτη γυμνασίου, κάθισαν στα θρανία του κοινωνικού φροντιστηρίου, παρακολουθώντας δωρεάν φιλολογικά μαθήματα και μαθηματικά, με τα δεκάδες αντίστοιχα αιτήματα να παραμένουν και φέτος.

Το Στέκι αναζητά εθελοντές δασκάλους και καθηγητές ή φοιτητές όλων των ειδικοτήτων για τη στελέχωση των τμημάτων του κοινωνικού φροντιστηρίου, η απασχόληση θα είναι δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα, ενώ σε όσους τη χρειάζονται, με το πέρας των μαθημάτων, δίνεται βεβαίωση προϋπηρεσίας.

Επίσης, το Στέκι συγκεντρώνει σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, ξυλοχρώματα μαρκαδόρους και ό,τι άλλο χρειάζονται τα παιδιά για να πάνε με αξιοπρέπεια στο σχολείο.

«Οι ανάγκες μας συνεχίζουν να είναι ακριβώς οι ίδιες, θέλουμε τρόφιμα για τις οικογένειες, σχολικά βοηθήματα, τετράδια, τσάντες και οτιδήποτε άλλο μπορούν να μας προσφέρουν για τα παιδάκια που θα έρθουν στο κοινωνικό φροντιστήριο και θα πάνε στο σχολείο. Χρειαζόμαστε εθελοντές, καθηγητές, δασκάλους, φοιτητές, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να απασχολούνται ένα δίωρο την εβδομάδα» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η εθελόντρια Βάλμη Παπαδοπούλου, υπεύθυνη για το κοινωνικό φροντιστήριο που λειτουργεί το Στέκι Αλληλεγγύη για Ολους.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «υπάρχουν αρκετά αιτήματα και θα εξυπηρετήσουμε ανάλογα με τον αριθμό των καθηγητών που θα έρθουν για να μας βοηθήσουν».

Το Στέκι Αλληλεγγύη για Ολους βρίσκεται στη διεύθυνση Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2421091440, 6937936792, 6979206465.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου