ΤΟΠΙΚΑ

Παραβίαση της Ιατρικής καταγγέλλουν οι γιατροί

παραβίαση-της-ιατρικής-καταγγέλλουν-388681

Για την καθιέρωση 8ωρου συνεχών εξωτερικών ιατρείων στο ΠΕΔΥ

Κατάφωρη παραβίαση των κανόνων άσκησης της Ιατρικής Επιστήμης από το Ελληνικό Κράτος καταγγέλλουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ, οι οποίοι κατέθεσαν χθες μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή την καθιέρωση 8ωρου συνεχούς ωραρίου.

Η καθιέρωση 8ωρου συνεχούς ωραρίου «δεν κρίνεται ανθρωπίνως δυνατή». Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Μάνθος Δραμητινός, είπε ότι ζητάμε από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ Μαγνησίας να δουν τόσους ασθενείς όσους έβλεπαν οι δεκαπλάσιοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, που λέγαμε ότι δεν έφταναν και υπήρχαν λίστες.

«Δύο παθολόγοι του ΠΕΔΥ Μαγνησίας πρέπει να εξετάσουν τους ασθενείς που εξυπηρετούσαν δώδεκα οικογενειακοί γιατροί στο πρώην ΙΚΑ. Οι δύο καρδιολόγοι πώς να εξυπηρετήσουν τόσους ασθενείς όσους έβλεπαν οι οχτώ γιατροί του πρώην ΙΚΑ;» διερωτήθηκε.

Ειδικά για τον αριθμό των παιδιάτρων ο κ. Δραμητινός είπε ότι δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά να υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος, ενώ και για τους καρδιολόγους τόνισε τον προβληματισμό του για το πως είναι δυνατόν να εξετάζουν εξήντα ασθενείς την ημέρα.

Το εν λόγω θέμα θα τεθεί και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου αύριο Πέμπτη είπε ο κ. Δραμητινός.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικών Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία για την πέραν πάσης επιστημονικής λογικής επιβολή στους γιατρούς των ιατρείων του ΠΕΔΥ 8ωρου συνεχούς ωραρίου παρά τη μη συνεπικουρία και έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ή γραμματέων αλλά και με δεδομένη την καθημερινή επιδεινούμενη πολυπλοκότητα της ηλεκτρονικής συνταγογραφίας.

Επισήμανε τους κινδύνους που συνεπάγονται για όλους μας, ανεύθυνες και επικίνδυνες ενέργειες και πρακτικές όταν αυτές επιβάλλονται τυφλά παρά τη λογική και την οφειλόμενη αναγνώριση προς τους λειτουργούς υγείας.

«Αντί να δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες εργασίες ώστε οι γιατροί που ασκούν το σημαντικότερο λειτούργημα να προσφέρουν απερίσπαστα και με σωστούς κανόνες τις υπηρεσίες τους και να μη φθείρονται με αυτονόητα εργασιακά θέματα όπως αυτό εξασφαλίζεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, δυστυχώς γινόμαστε όλοι μας μάρτυρες εφαρμογής τακτικών με προδιαγεγραμμένα καταστροφικά αποτελέσματα για τα οποία πάντα οι εμπνευστές τους αποχωρούν χωρίς ποτέ να λογοδοτούν ιστορικά. Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΠΕΔΥ θα αποστείλει στους Ευρωπαϊκούς και άλλους σημαντικούς υπερκείμενους Ιατρικούς Συλλόγους και Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες αναφορά για προκλητικές παραβιάσεις κανόνων άσκησης της Ιατρικής Επιστήμης από το Ελληνικό Κράτος» καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου