ΤΟΠΙΚΑ

Στα κρατητήρια μέχρι τη δίκη για το επεισόδιο στο Αλιβέρι  

στα-κρατητήρια-μέχρι-τη-δίκη-για-το-επε-388361

Ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι έδρασαν από κοινού με άλλα άτομα κατά συρροή και απλή σωματική βλάβη από πρόθεση από κοινού κατά συρροή άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στους δύο ημεδαπούς ηλικίας 34 και 46 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα για το επεισόδιο σε οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι.

Επιπλέον, εναντίον του 46χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή σε βάρος των αστυνομικών.

Προχθές στις 2 τα ξημερώματα στον οικισμό εκτυλίχθηκαν σκηνές Φαρ Ουέστ, όταν δύο αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή μετά από κλήση στο 100 για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Κατά την προσαγωγή του 34χρονου στο Τμήμα, στο σπίτι του οποίου είχε στηθεί γλέντι για συνοικέσιο και η μουσική ήταν στη διαπασών, ομάδα κατοίκων της περιοχής, περίπου 15 άτομα, φέρονται να χτυπούσαν με χέρια και πόδια τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός με κάκωση κεφαλής και του δεύτερου με εκδορές στο χέρι.

Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι είναι οι συμπέθεροι του συνοικεσίου, οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στα Δικαστήρια Βόλου και παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία Βόλου για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο Δικαστήριο ζητούσαν «συγγνώμη», αν και αρνούνταν συμμετοχή στο επεισόδιο. «Εμείς δεν κάναμε κάτι, οι άλλοι έκαναν. Εμείς είχαμε χαρές», φέρονται να υποστηρίζουν.

Εντούτοις, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν. Το Δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημά τους για αναβολή της δίκης για μεθαύριο Δευτέρα, προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους, όμως δεν ήρε την κράτησή τους.

Παρά το γεγονός ότι η συνήγορός τους τόνιζε ότι έχουν γνωστούς τόπους διαμονής, σταθερή εργασία, οικογένεια, παιδιά, ακόμη και εγγόνια, οι συλληφθέντες θα κρατηθούν στα κρατητήρια του Τμήματος Βόλου μέχρι τη δίκη.

Επισημαίνεται ότι από την Αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στο επεισόδιο άλλα δέκα άτομα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου