ΤΟΠΙΚΑ

  Στα 167.860.500 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  

στα-167-860-500-ευρώ-το-τεχνικό-πρόγραμμα-της-388254

Στα 167.860.500 ευρώ διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2022, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 451 έργα, κατανεμημένα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, για τις υποδομές, το περιβάλλον, την αντιπλημμυρική προστασία, την ύδρευση, την αποχέτευση, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τη ενίσχυση τους δημόσιου συστήματος υγείας, την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, τις αστικές αναπλάσεις, τον αποχιονισμό.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Ανάπτυξη για όλους και θέσεις εργασίας είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στη μετά Covid -19 εποχή. Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου πολίτη και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα και δράσεις ουσίας με προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες και την πραγματική οικονομία».

Ο ίδιος σημείωσε: «Με εξωστρέφεια, συνεργασίες και συνέργειες το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022 ανέρχεται σε 167,8 εκατ. ευρώ. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα καταψηφίστηκε από την περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Τάσος Τσιαπλές, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση είπε ότι το πρόγραμμα δεν σχετίζεται με βασικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της Θεσσαλίας σε έργα και δράσεις, αφού, όπως είπε, τομείς όπως της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης εξακολουθούν να μην είναι στην προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής και μάλιστα μετά από τα γερά χτυπήματα που έχουν δεχτεί χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία.

«Οι προτεραιότητές σας είναι έργα και δράσεις που σχετίζονται με την καπιταλιστική ανάπτυξη της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός περιλαμβάνει έργα και υποδομές προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, άλλα φυσικά φαινόμενα και κινδύνους σε όλες τις Π.Ε της Θεσσαλίας, οργανωμένες και κατάλληλα στελεχωμένες δομές πολιτικής προστασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου