ΤΟΠΙΚΑ

Λήξη… συναγερμού στη Μαγνησία

λήξη-συναγερμού-στη-μαγνησία-388130

Κανονικά σήμανε χθες το κουδούνι σε όλα τα σχολεία στη Μαγνησία, καθώς έκλεισε ο κύκλος των καταλήψεων, με τους μαθητές να επιστρέφουν και πάλι στα μαθήματά τους.

Εκλεισε χθες ο κύκλος των καταλήψεων, που άνοιξε στην αρχή της εβδομάδας, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπο Σταχτέα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «οι μαθητές μας με ωριμότητα σκέφτηκαν ότι πρέπει να βρίσκονται στον χώρο που αρμόζει για αυτή την ηλικία, το σχολείο, και επίσης πιστεύουμε ότι οι οικογένειες λειτούργησαν όπως αναμέναμε. Δηλαδή συζήτησαν με τα παιδιά, έτσι ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία».

Παράλληλα ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας υπενθύμισε ότι «οι μαθητές πάντα ζητούσαν να βρίσκονται στο σχολείο, η διδασκαλία να γίνεται διά ζώσης. Προς το παρόν φαίνεται ότι γίνεται και με ασφάλεια, γιατί τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται απαρέγκλιτα».

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ο κ. Σταχτέας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, αλλά ικανοποιεί και τους διευθυντές των σχολείων, η λήξη των καταλήψεων. Οταν μας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κατάληψη, μας το δήλωναν με μεγάλη χαρά. Οπως φαίνεται και εκείνοι προσπάθησαν να μεταπείσουν κάποιους μαθητές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει συνέχεια».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου