ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά κατεβάζει η ΔΕΗ στον Βόλο 19 Οκτωβρίου

ρολά-κατεβάζει-η-δεη-στον-βόλο-19-οκτωβρ-388108

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 19 Οκτωβρίου, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στον Βόλο τα διοικητικά συμβούλια των τεχνικών της ΔΕΗ και των μελών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία, που έχει προκηρυχθεί.

Η ομοσπονδία το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των καταναλωτών, αλλά και των επαγγελματικών φορέων για τις επιπτώσεις θα έχει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Κάνει λόγο για «πώληση – χάρισμα» και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «ανοίγει» κύκλος θερμών κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να «χαριστεί» η ΔΕΗ είναι μια ακόμα απόδειξη της αλήθειας που λέει ότι «ο κατήφορος δεν έχει τέλος»», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, για τη χώρα μας και τον λαό της, η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά». Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με «παραίτησή» του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατρίδας μας.

Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΔΕΗ, πέρα από το σοκ που υπέστησαν από την είδηση για την «απώλεια» της επιχείρησης που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία, αισθάνονται και προδομένοι. Οι υποσχέσεις του κ. Στάσση για ανάπτυξη και έναν νέο κύκλο ανάπτυξης με υψηλή κερδοφορία ήταν κενές περιεχομένου και ψευδεπίγραφες.

Η απόφαση της διοίκησης γίνεται κατ’ εντολή τη κυβέρνησης η οποία και θα έχει πλέον τη βαρύτατη ευθύνη για την απώλεια της ΔΕΗ, μιας εταιρείας στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού οικονομικής ανάπτυξης που καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να εγκαταλείπει σαν βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους τζάμπα μάγκες που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόσφατα, και ο ΑΔΜΗΕ μερικά χρόνια πριν», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου