ΤΟΠΙΚΑ

Σε επιφυλακή για τον καιρό ~ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

σε-επιφυλακή-για-τον-καιρό-συνεργεια-τ-387798

Στον απόηχο των πλημμυρικών φαινομένων της περασμένης Πέμπτης

Σε επιφυλακή ήδη από το μεσημέρι και μέχρι αργά χθες το βράδυ, παρέμειναν συνεργεία του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα από τον καιρό.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Πέμπτης που είχαν σαν αποτέλεσμα, ολόκληρες συνοικίες του Βόλου να «πνιγούν» μέσα σε μισή ώρα, όσο διήρκησε και η καταρρακτώδης βροχή, κράτησαν χθες όλη μέρα σε αυξημένη ετοιμότητα συνεργεία του Δήμου Βόλου.

Από το πρωί, οπότε και το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόλου, ενημερώθηκε για νέο γύρο ισχυρών βροχοπτώσεων στην πόλη, οργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Βόλου, Νατάσα Οικονόμου, επιστρατεύτηκαν στελέχη από τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου αλλά και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, που ήταν υπ’ ατμόν για να αναλάβουν δράση εφόσον χρειαζόταν.

Συνολικά συγκροτήθηκαν 21 συνεργεία και ορίστηκαν 15 επικίνδυνα σημεία μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά και στις γύρω Δημοτικές Ενότητες, όπου συνήθως εντοπίζονται προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Τα ρεζερβουάρ των υπηρεσιακών αυτοκινήτων φούλαραν με βενζίνη, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και τα απορριμματοφόρα.

Τα συνεργεία θα είναι σε ετοιμότητα και σήμερα το πρωί, οπότε και αναμένονται δυνατές καταιγίδες. Τέλος ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα το απόγευμα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου