ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια στα τουριστικά γραφεία λόγω της εξαίρεσης από τον κοινωνικό τουρισμό

δυσαρέσκεια-στα-τουριστικά-γραφεία-λ-38771

«Μας έχει ξεχάσει η κυβέρνηση» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Σιμώτας, γραμματέας του τοπικού σωματείου

Εντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, διότι δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, παρά τις αρχικές προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει από την κυβέρνηση. Προβληματισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου, με τον Θανάση Σιμώτα, γραμματέα του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαστε ξεχασμένοι από την κυβέρνηση».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη καλούνται να αντιμετωπίσουν δυναμικά οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων, που προκάλεσε η πανδημία, θέτοντας ουσιαστικά σε αναμονή την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Λίγες μόλις μέρες μετά τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας, εκπέμποντας SOS στην πολιτεία για το μέλλον του κλάδου, έρχονται αντιμέτωπα με μια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη.

Στο μεταξύ, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου «να αρθεί η αδικία» όπως τόνισαν μέλη του σωματείου, ενώ τόνισαν ότι θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις εάν αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες.

«Ασφαλώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί και ο Ιούνιος θα τελειώσει χωρίς να υπάρχει καμία κίνηση στα τουριστικά γραφεία. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι επίσης πολύ αμφίβολοι μήνες αν θα δουλέψουμε, οπότε η συμμετοχή μας στον κοινωνικό τουρισμό, θα ήταν για μας μια τονωτική ένεση, τουλάχιστον οικονομική, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα γραφεία μας. Δεν γνωρίζουμε ποιες εξελίξεις έπονται τον χειμώνα, οπότε για μας ήταν μια σημαντική ευκαιρία να έρθει δουλειά στα γραφεία μας», είπε ο κ. Σιμώτας.

Δυσβάσταχτα παραμένουν, στο μεταξύ, τα βάρη που έχουν επωμιστεί, ενώ το πρόβλημα μεγαλώνει καθώς «τα γραφεία έχουν ανοίξει, χωρίς να υπάρχει δραστηριότητα. Τα λεωφορεία είναι όλα σταματημένα, δεν κινείται τίποτα, οι Ελληνες δεν ζητούν ταξίδια γιατί υπάρχει ο φόβος της μαζικής μεταφοράς και ο κόσμος προτιμάει να ταξιδέψει οδικώς, με το δικό του αυτοκίνητο» τόνισε.

Αυξάνεται, στο μεταξύ, η αγωνία των επαγγελματιών, οι οποίοι διατυπώνουν σε όλους τους τόνους τη δυσφορία τους. «Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις μας. Πέραν των οριζόντιων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για όλες τις επιχειρήσεις, δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον μέτρο στήριξης προς τις δικές μας επιχειρήσεις, που ήταν οι πρώτες που επλήγησαν. Ο τουρισμός σταμάτησε αμέσως και είμαστε οι τελευταίοι που θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε, όπως όλα δείχνουν», τόνισε.

Τα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν σε ακινησία τους τέσσερις τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, με τους επαγγελματίες του κλάδου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται «αβέβαιη για τον κλάδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου