ΤΟΠΙΚΑ

Οι γονείς εκπαιδεύονται σε θέματα εφηβείας

οι-γονείς-εκπαιδεύονται-σε-θέματα-εφη-38764

Η παρουσίαση του Συμβουλευτικού Οδηγού για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στην κατανόηση της εφηβείας, των Αντωνίου Πλαγερά και Αλεξίας Πηνελόπης Αβαγιανού θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου στην Αίθουσα Κινηματοθεάτρου Αχίλλειο στις 19:00.

Για το βιβλίο με τον τίτλο «Στηρίζοντας γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά στην κατανόηση της εφηβείας», θα μιλήσουν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ Ιγνάτιος, η Ευαγγελία Γεράση Παιδοψυχίατρος και ο Αντώνιος Αντωνίου Υπ/νος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Σωκράτης Σαβελίδης Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και η Μαρία Χατζηελευθερίου Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής

Το βιβλίο, αφορά έναν πρωτότυπο οδηγό επιβίωσης στην εφηβεία, για γονείς, εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά που βιώνουν τις ραγδαίες αλλαγές και τον οποίο εξέδωσαν ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Αντώνης Πλαγεράς και η Δρ ψυχολογίας στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, Πηνελόπη- Αλεξία Αβαγιανού.

Τα προβλήματα που πραγματεύεται το εγχειρίδιο, αφορούν στον σχολικό εκφοβισμό και στον εθισμό στο διαδίκτυο. Υπάρχουν παραδείγματα περιπτώσεων προβληματικών συμπεριφορών που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει την τετραετία 2013- 2016 ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ παρουσιάζονται συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν είτε τα παιδιά, είτε τους γονείς, είτε τους εκπαιδευτικούς για την επίλυση τέτοιων καταστάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου