ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες στην 14η έκθεση Biennale

βολιώτες-στην-14η-έκθεση-biennale-386938

Θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία στο Palazzo Bembo

Στην 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στο Palazzo Bembo και στα πλαίσια της έκθεσης «Time – Space -Existence» (Χρόνος – διάστημα – ύπαρξη), θα συμμετάσχει η ελληνική ομάδα Αρχιτεκτόνων με την ονομασία «ΜΟΒ Αρχιτέκτονες» και συνεργάτες και από το Βόλο, παρουσιάζοντας τα «Οριά» τους.

Η έκθεση έχει ως αφετηρία τους ορισμούς, τις αλληλοεπιδράσεις και την γεωμετρία και με δεδομένα το φως και την σκιά, το κλίμα, το τοπίο και τις θέες, ιχνογραφούν το περίγραμμα, χαράσσουν τον κάναβο, καθορίζουν την τυπολογία και τις λειτουργίες, ζητώντας τα όρια μεταξύ της απόρριψης και της ενσωμάτωσης, του μέσα και του έξω, του ιδιωτικού και μη ιδιωτικού, του φυσικού και του κατασκευασμένου, του περίκλειστου και του ανοικτού…
Οι ΜΟΒ Αρχιτέκτονες, ενημερώνει η συνεργάτης της ομάδας ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Α.Ε., με το πλούσιο παρελθόν και το λαμπρό μέλλον, δικαιούνται να ορίζουν το παρόν τους ως την συνισταμένη της έμπνευσης – του ενθουσιασμού – του οράματος με την γνώση και την πείρα.

ΜΟΒ αρχιτέκτονες

Η ομάδα έχει προταθεί δύο φορές ως Ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Βραβεία MiesVanDerRohe» (2003, 2005). Στο θεσμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) «Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2004» τιμήθηκε με Α’ βραβείο καλλίτερης κατοικίας για τα έτη 1999 – 2004 για το έργο «Εξοχική Κατοικία Στο Πόρτο Ράφτη».Το 2008, το έργο «Συγκρότημα κατοικιών στο Πόρτο Ράφτη (fourhouses)» έλαβε διάκριση «wafshortlisted» και παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό «WorldArchitecturalFestivalAwards» στην κατηγορία «Privatehouse». Στο θεσμό του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) «Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2010», το έργο «Κατοικία στο Χαλάνδρι», τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στην κατηγορία «Υλοποιημένο Εργο για τα έτη 2005 – 2010».

Ταέργατηςομάδαςπαρουσιάζονταισυχνάστιςεκθέσειςαρχιτεκτονικούέργου, τόσοστηνΕλλάδαόσοκαιστοεξωτερικόόπωςηέκθεσηΜεσογειακήςΑρχιτεκτονικήςστο Montpellier τηςΓαλλίαςτο 2000, ηέκθεση«Athens – scape: the 2004 olympics and the metabolism of the city»- Florence Hall – Riba στοΛονδίνο, ηΓ’ ΜπιενάλεΝέωνΑρχιτεκτόνων 2001, ηΕκθεση«On: the Modern and the Contemporary in European and Japanese Culture»στοΤόκιο, ηΕκθεσηΒιομηχανικήςΑρχιτεκτονικής 1997 κλπ.Το Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκε στο ΜουσείοΜπενάκη μονογραφική έκθεση υπό τον τίτλο «ΜΟΒ αρχιτέκτονες: Έργα και προσεγγίσεις». Την έκθεση διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου