ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για έργα στην κλιματική κρίση  

ζήτησε-ευρωπαϊκή-χρηματοδότηση-για-έ-385795

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για έργα πρόληψης και αποκατάστασης σε περιοχές, που επλήγησαν από την κλιματική κρίση εισηγήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην συνάντηση που είχε η Ευρωπαία επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Οπως ανέφερε, το πρόβλημα του μέλλοντος είναι βιολογικό. «Ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με επισιτιστική κρίση και λειψυδρία. Η Ευρώπη χρειάζεται να εντάξει έγκαιρα στην ατζέντα της το θέμα και να το προσεγγίσει με ευαισθησία, αναπροσαρμόζοντας τους πόρους του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις νέες προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Η εποχή είναι αναθεωρητική και μόνο με ταχύτητα, ρυθμό, απλοποίηση και αυτοματισμό ενεργειών μπορούμε να φτάσουμε σε αποτέλεσμα, για να μην χάνουν οι τοπικές κοινωνίες χρήμα και θέσεις εργασίας.

Εχουμε τα όπλα, έχουμε τις διαδικασίες. Η συμβολή σας στο πεδίο της διαχείρισης της πανδημίας covid-19 στην Ευρώπη είναι τεράστια» πρόσθεσε ο Κώστας Αγοραστός, απευθυνόμενος στην Ευρωπαία επίτροπο. «Αλλάξατε τα δεδομένα, αλλάξατε την αρχιτεκτονική του ΕΣΠΑ, ανταποκριθήκατε με ευελιξία και γρήγορα αντανακλαστικά. Η γρήγορη ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ μας έδωσε τη δυνατότητα να εντάξουμε κρίσιμα έργα όπως η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία μας και να προχωρήσουμε γρήγορα σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στην Ευρώπη και αυτό το νέο μοντέλο ευελιξίας και ταχύτητας χρειάζεται να συνεχιστεί και στην αρχιτεκτονική της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην εμπειρία του ΕΣΠΑ περιόδου 2014 – 2020 και τα 10, όπως ανέφερε σημεία αδυναμίας του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου