ΤΟΠΙΚΑ

Ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες

ασφάλεια-για-κατοίκους-και-επισκέπτε-385567

Το οδικό δίκτυο στο Νότιο Πήλιο συντηρεί και βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, που αρχίζει άμεσα, μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου για κατοίκους και επισκέπτες.

Προβλέπονται: Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.

Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων, τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια, πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων.

Επίσης προβλέπεται η αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου