ΤΟΠΙΚΑ

Σκηνικό έντασης έξω από την ΑΓΕΤ – Μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ μετά το ντου ομάδας διαδηλωτών

σκηνικό-έντασης-έξω-από-την-αγετ-μάχε-38471

Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο γύρω στις 8 το βράδυ, όταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν διάφορες συλλογικότητες κατά της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον Βόλο, μετατράπηκε σε «πολεμική» σύγκρουση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών από τον αντεξουσιαστικό χώρο με την Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί μία ειρηνική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Βόλου, με περίπου 1.000 διαδηλωτές (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας) οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία από την οδό Πολυμέρη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Μόλις ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφτασε μπροστά στο εργοστάσιο, μία ομάδα περίπου 30 ατόμων ξεκόπηκε από την κεφαλή της πορείας και επιχείρησε να κάνει «ντου» στο εργοστάσιο, προσπερνώντας την κλούβα των ΜΑΤ που είχε στηθεί απ’ έξω. Ο κλοιός έσπασε και πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να τους απωθήσουν ορισμένοι είχαν εισέλθει στον χώρο μπροστά από την πύλη του εργοστασίου όπου βρίσκονταν αξιωματικοί της αστυνομίας

Εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του εργοστασίου για περιφρούρηση και ήταν αυτόπτες μάρτυρες στα επεισόδια είπαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως οι αξιωματικοί δέχτηκαν εν ψυχρώ επίθεση από ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι κραδαίνοντας τα κοντάρια σημαιών που κρατούσαν, άρχισαν να χτυπούν.

Μετά από λίγα λεπτά το σκηνικό έγινε «πολεμικό». Ανδρες των ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών και κρότου λάμψης για να απωθήσουν τη μερίδα των διαδηλωτών που είχε εισβάλει μέσα στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με αποτέλεσμα ορισμένα άτομα να λιποθυμήσουν. Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρείο που διαθέτει το εργοστάσιο όπου δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τα μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Λίγο αργότερα οι κ.κ. Αλεξάκης και Ντιζές και ένας ακόμη αξιωματικός της Ασφάλειας, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείου για να λάβουν επιπλέον περίθαλψη.

Διαδηλωτές εξάλλου από το υπόλοιπο τμήμα της πορείας άρχισαν να διαλύονται, ενώ ορισμένοι που αισθάνθηκαν δυσφορία από τα χημικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που κλήθηκαν στο σημείο.

Η «κανονικότητα» επανήλθε γύρω στις 10 το βράδυ και αφού προηγουμένως ανά διαστήματα κλιμακώνονταν η ένταση μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και των ΜΑΤ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου