ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες προσαγωγές μετά τα πρωτοφανή επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ

δεκάδες-προσαγωγές-μετά-τα-πρωτοφανή-38422

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες – Μέχρι τις 9 το βράδυ συνεχίζονταν οι μάχες διαδηλωτών και ΜΑΤ

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αφού ο χώρος έξω από την ΑΓΕΤ είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, έληξαν τα πρωτοφανή σε έκταση επεισόδια έξω από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία. Η πορεία διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την καύση σκουπιδιών εξελίχτηκε σε «πόλεμο» μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρείς αστυνομικοί, ο αστυνομικός διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης που φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, ο υποδιευθυντής Γιώργος Ντιζές που τραυματίστηκε στο χέρι και ένας αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Βόλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι τρεις αξιωματικοί δέχτηκαν εν ψυχρώ επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου διαδηλωτών από τον αντεξουσιαστικό χώρο οι οποίοι κραδαίνοντας κοντάρια τους επιτέθηκαν, όταν επιχείρησαν να τους απωθήσουν να εισέλθουν μέσα στο εργοστάσιο. Στο Αχιλλοπούλειο επίσης μεταφέρθηκαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης χημικών. Η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων που φέρεται να είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα δεν είχε ακόμη ξεκαθαρίσει, αν και πόσες από αυτές τις προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Πως ξεκίνησαν όλα

Το σκηνικό «πολέμου» έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ξεκίνησε λίγο μετά τις το βράδυ. Χίλιοι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από το Νοσοκομείο Βόλου (εκεί ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού των συλλογικοτήτων που διοργάνωναν την κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών), έφτασαν έξω από το εργοστάσιο. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική, ωστόσο τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων με κοντάρια στα χέρια άρχισαν να πετάνε μπογιές προς την πύλη του εργοστασίου. Ορισμένοι από αυτούς προσπερνώντας τον κλοιό και την κλούβα των ΜΑΤ που είχε στηθεί στον δρόμο, έσπασαν τον κλοιό και προσέγγισαν την πύλη του εργοστασίου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να παρέμβουν προκειμένου να τους απωθήσουν. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Λίγα λεπτά αργότερα οι τρεις αστυνομικοί έπεφταν αιμόφυρτοι από τα χτυπήματα που δέχτηκαν. Οι άνδρες των ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρείο που διαθέτει το εργοστάσιο όπου δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τα μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Λίγο αργότερα οι κ.κ. Αλεξάκης και Ντιζές χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείου για να λάβουν επιπλέον περίθαλψη.

Και πετροπόλεμος

Οι διαδηλωτές έμειναν για αρκετή ώρα έξω από το εργοστάσιο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα, ενώ η ένταση κλιμακώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια αυτής του πρωτόγνωρου για τα χρονικά του Βόλου σκηνικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου