ΤΟΠΙΚΑ

Εντεκα κτηνίατροι εκτροφής στη Μαγνησία

εντεκα-κτηνίατροι-εκτροφής-στη-μαγνη-383780

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας από 1η Αυγούστου 2015 τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων (μελιταίος πυρετός).

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιώτες κτηνίατροι που έχουν εγκριθεί και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους 429 εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής που έχει αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (www.minagric.gr), να υποβάλλουν στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων τις έγγραφες δηλώσεις έναρξης συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους για την εφαρμογή του προγράμματος του μελιταίου πυρετού.

Στη συνέχεια, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση έργου με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της εκάστοτε Περιφέρειας, βάσει της οποίας θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι, όλοι οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του κτηνιάτρου εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος και δεν θα προκύπτει πλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους.

Ως εκ τούτου, όσοι από τους κτηνοτρόφους δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει να δηλώσουν μέχρι 15/8/2015 στο Τμήμα Κτηνιατρικής και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους τον κτηνίατρο εκτροφής επιλογής τους για το έργο της εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων.

Πρέπει επίσης, να τονιστεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.

Στη Μαγνησία, ως βασική Περιφερειακή Ενότητα δραστηριότητας, έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, οι εξής:

ΒΕΝΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΕ δραστηριότητας ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ (Επιπλέον περιοχές δραστηριοποίησης κατά δήλωσή τους) ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΓΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΚΑΘΗΝΙΩΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ
(Επιπλέον περιοχές δραστηριοποίησης κατά δήλωσή τους) ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ , (Επιπλέον περιοχές δραστηριοποίησης κατά δήλωσή τους) ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ, (Επιπλέον περιοχές δραστηριοποίησης κατά δήλωσή τους) ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου