ΤΟΠΙΚΑ

Οι δηλώσεις της κα. Παπανάτσιου για τις εκδηλώσεις μνήμης της 78ης επετείου του Ολοκαυτώματος

οι-δηλώσεις-της-κα-παπανάτσιου-για-τις-383727

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 78ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Μηλεών που πραγματοποιήθηκαν χθες, 3-10-21 παραβρέθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Στις 4 Οκτωβρίου του 1943, τα γερμανικά στρατεύματα των Ες-Ες εισέβαλαν στις Μηλιές, συλλαμβάνοντας τους κατοίκους, λεηλατόντας τα πάντα και μέσα σε λίγα λεπτά το χωριό άρχισε να φλέγεται. Άνθρωποι εκτελέστηκαν μαζικά, ως απόδοση αντιποίνων από τον μανιώδη κατακτητή.

Τα γεγονότα δεν παραγράφονται και η ιστορία δεν λησμονιέται. Και είναι ακριβώς αυτό, το ότι δεν λησμονούμε, που καθορίζει την στάση μας απέναντι σε κάθε λαό και κάθε άνθρωπο που έρχεται αντιμέτωπος με τη θηριωδία του πολέμου και του φασισμού. Την στάση μας απέναντι σε όλους όσους νοσταλγούν το σκοτάδι και επιθυμούν να επιστρέψουμε στην βαρβαρότητα.

Οι πρόσφατες άγριες επιθέσεις ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων ενάντια σε φοιτητές, μαθητές και κομματικές νεολαίες, όπως στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και στο Ν. Ηράκλειο, ένα χρόνο μάλιστα μετά την καταδίκη από την Ελληνική Δικαιοσύνη της Χρυσής Αυγής, μας επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό και επανάπαυση.

Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου