ΤΟΠΙΚΑ

Εργολαβίες 2 εκατ. ευρώ στα σχολεία του Δήμου Βόλου

εργολαβίες-2-εκατ-ευρώ-στα-σχολεία-του-383716

Οργασμός εργασιών από εργολάβους και συνεργεία πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι

Αγώνα δρόμου πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι δίνει ο Δήμος Βόλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολικά κτίρια. Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, εργολαβίες σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, με τις οποίες επιχειρείται η επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Πρόκειται για προγραμματισμένα έργα, που αφορούν στην ικανοποίηση αιτημάτων περασμένων ετών. Τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά και για την αντιμετώπισή τους έγινε ιεράρχηση» υπογράμμισε ο κ. Θεοδώρου.

Αυτή την περίοδο όλα τα συνεργεία βρίσκονται στα σχολεία. Συνεργεία στο πλαίσιο εργολαβίας που χρηματοδοτείται μέσω του «Φιλόδημος», δύο εργολαβίες του Δήμου Βόλου, αλλά και συνεργεία του τμήματος συντήρησης, που προχωρούν σε μικρότερες παρεμβάσεις και μικροσυντηρήσεις από βαψίματα μέχρι υδραυλικά.

«Φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησαν περισσότερες εργασίες στα σχολεία μέσω της χρηματοδότησης του «Φιλόδημος». Καταθέσαμε πρόταση και αξιοποιήσαμε το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο για παρεμβάσεις στα σχολεία», τόνισε ο κ. Θεοδώρου, προσθέτοντας ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακων και αργιών.

Οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε συνολικά 23 σχολεία, στα οποία θα γίνουν κατά περίπτωση ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, αντικατάσταση θυρών, τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων στις αυλές.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, οι χώροι υγιεινής θα παραδοθούν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι πόρτες όμως επιλέχθηκε να αντικατασταθούν το φθινόπωρο και οι εξωτερικοί χρωματισμοί θα εκτελεστούν σε μεταγενέστερο χρόνο εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι χώροι υγιεινής.

Συγκεκριμένα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου προγραμματίζονται εργασίες ανακαίνισης χώρων υγιεινής και αποκατάσταση επιχρισμάτων. Στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, αντικατάσταση φθαρμένων πλακιδίων δαπέδου σε αίθουσες και διαδρόμους. Στα 15ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου θα αντικατασταθούν πόρτες εσωτερικές και φθαρμένα πλακίδια δαπέδου, στα 1ο και 25ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και στο 27ο Νηπιαγωγείο θα γίνει ανακαίνιση χώρων υγιεινής και θα τοποθετηθούν νέα κιγκλιδώματα περίφραξης, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου θα γίνει ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, των κιγκλιδωμάτων στην αυλή και στις εσωτερικές πόρτες. Στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου θα αντικατασταθούν εσωτερικές πόρτες, στο 16ο Νηπιαγωγείο θα γίνει ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας θα γίνει αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί.

Επιπλέον νέα κιγκλιδώματα και εξώστες μπαίνουν στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί θα γίνουν στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, ανακαίνιση των χώρων υγιεινής θα γίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου θα γίνουν επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί, όπως και στο Γυμνάσιο Αγριάς. Επίσης σε 14 σχολεία θα αντικατασταθούν οι καμινάδες αμιαντοτσιμέντου, μέσα στο φθινόπωρο ή στις διακοπές των Χριστουγέννων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης.

Εξάλλου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θάνο Θεοδώρου σε εξέλιξη βρίσκονται και δύο εργολαβίες του Δήμου Βόλου για συντηρήσεις στα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος και της περιφέρειας.

Στον Βόλο και στη Ν. Ιωνία ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί εργασίες μόνωσης δωμάτων στα 1ο, 2ο, 4ο, 6ο, 3ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας, στα 15ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, στο 1ο ΓΕΛ Βόλου και στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Επίσης στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου έγιναν αντικατάσταση της κεραμοσκεπής στην παλιά πτέρυγα και αντικατάσταση των ψευδοροφών, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ανακαινίστηκαν οι χώροι υγιεινής και έγινε νέα κατασκευή με βρύσες στις αυλές και στα 3ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και στο 3ο ΓΕΛ Βόλου κατασκευάζονται αύλακες για τη διευθέτηση των ομβρίων της αυλής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, οι οποίες αφορούν σε αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, έγινε αντικατάσταση του λέβητα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, στα 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία Βόλου θα εγκατασταθεί σύστημα πυρανίχνευσης και στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου θα τοποθετηθούν διακόπτες σωμάτων στο δίκτυο θέρμανσης.

Οργασμός εργασιών και στα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες. Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ν. Αγχιάλου ολοκληρώθηκε η μόνωση των χώρων, στο Λύκειο Αγριάς έγιναν αντικατάσταση επικεράμωσης και τοποθέτηση υγρομόνωσης σε στέγες και μόνωση των δωμάτων, ενώ μονώσεις ολοκληρώνονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου. Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ν. Αγχιάλου γίνονται εργασίες εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου αντικαταστάθηκαν ο λέβητας και οι σωληνώσεις, στο Νηπιαγωγείο Διμηνίου αντικαταστάθηκε ο λέβητας, ενώ αντικατάσταση των καμινάδων αμιαντοτσιμέντου έγινε στα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Διμηνίου και στο Νηπιαγωγείο Διμηνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου