ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος με τους εκπροσώπους των παραγωγών πωλητών & επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών

ο-αλ-μεϊκόπουλος-με-τους-εκπροσώπους-τ-383507

Με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών (και Αντιπρόεδρο Β’ της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας) κ. Στεφανία Τζοάνου και τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Αϊβαζόγλου , συναντήθηκε εκ νέου ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε για ακόμα μία φορά το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και η εικόνα της τοπικής αγοράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τις λύσεις που επιβάλλεται να δοθούν από την Κυβέρνηση.

«Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση είναι πλήρως κατευθυνόμενο και κλείνει το μάτι στις μεγάλες επιχειρήσεις, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο πλαίσιο εργασίας μας», τόνισαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών των Λαϊκών Αγορών.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που έδωσε η Πρόεδρος, με το άρθρο 67 που δίνει στον Υπουργό το δικαίωμα με Υπουργικές αποφάσεις να καθορίζει εκ των υστέρων τους όρους διάθεσης προϊόντων/υπηρεσιών στο υπαίθριο εμπόριο, τα είδη πώλησης-αλλαγή προσθήκη προϊόντων και τους όρους δραστηριοποίησης πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο (εταιρείες πωλητών) που εμπεριέχουν την σύσταση Νομικών Προσώπων (Εταιρείες).

«Θα υπάρξει άμεση αντίδραση από όλες τις ομοσπονδίες Πανελλαδικά για το Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση» τόνισε ο Αντιπρόεδρος κος. Αϊβαζόγλου, ενώ ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που άκουσε με προσοχή όλες τις προτάσεις και τις αντιρρήσεις επί του σχεδίου νόμου, τόνισε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τοπικά και Πανελλαδικά για να ακουστούν οι προτάσεις και οι αντιρρήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας.

Ο Βουλευτής έκανε λόγο για επιλογή της κυβέρνησης να μην ακούσει τα αιτήματα των συλλόγων, ομοσπονδιών και να μη δώσει προτεραιότητα σε αυτούς. «Τα μέτρα που σχεδιάζει η ΝΔ, είναι μέτρα που θα ικανοποιούν συμφέροντα a la carte και ανάλογα τα αιτήματα που θα έχει ο Υπουργός, εκδίδοντας Υπουργικές αποφάσεις μέσα από τις κλειστές πόρτες και αφήνοντας εκτός, τους ίδιους τους επαγγελματίες , εμπόρους, παραγωγούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τη γόνιμη συζήτηση και τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου