ΤΟΠΙΚΑ

Σε διαβούλευση ο Οργανισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

σε-διαβούλευση-ο-οργανισμός-του-πανεπ-383051

Το προσχέδιο κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής του μέχρι τέλη Ιουνίου

Το δρόμο για το Υπουργείο Παιδείας, πήρε ο νέος Οργανισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την έγκρισή του από τη Σύγκλητο του ιδρύματος που συνεδρίασε χθες το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο νέος Οργανισμός ανοίγει παράλληλα το δρόμο για την ενδοϊδρυματική απορρόφηση των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχουν μπει σε εργασιακές περιπέτειες ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε και βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Στον Οργανισμό προβλέπονται -μεταξύ άλλων- περισσότερες από 300 θέσεις προσωπικού, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθούν και οι 22 διαθέσιμοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, Ιωάννη Μεσσήνη, πρόκειται για έναν σύγχρονο Οργανισμό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του ιδρύματος.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του Οργανισμού, να γίνει Προεδρικό Διάταγμα, στη συνέχει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και από 1η Ιουλίου να τεθεί σε λειτουργία.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Μεσσήνης, η επιτροπή που ορίστηκε για τη σύνταξη του νέου Οργανισμού, που αφορά στην ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εργάστηκε πολύ σκληρά προκειμένου μέσα σε ένα οκτάμηνο να προετοιμάσει την πρόταση των 250 και πλέον σελίδων, στις οποίες καταγράφονται οι ανάγκες του ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο του Οργανισμού, έχει τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση στην πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Πέμπτη.

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου, θα συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος, προκειμένου να επικυρώσει την τελική μορφή του Οργανισμού, την οποία επίσης θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου