ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

ξεκινά-η-απογραφή-δικαιούχων-προνοια-382686

Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πρέπει να προσέρχονται από σήμερα οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων προκειμένου να απογραφούν. Όσοι δικαιούχοι δεν μπορούν να προσέλθουν στα κέντρα, η απογραφή τους θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όσοι δεν προσέλθουν για απογραφή, θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου και οι προθεσμίες είναι οι εξής:

Για επώνυμα που ξεκινούν:

Από Α έως Ι: μεταξύ 1 /2/2011 έως 15/2/2012

Από Κ έως Ο: μεταξύ 15/2/2012 έως 29/2/2012

Από Π έως Ω: μεταξύ 1/3/2012 έως 16/3/2012

Τα απαιτούμενα έγγραφα τα οποία πρέπει να έχει μαζί του ο δικαιούχος κατά την ημέρα που προσέρχεται στο ΚΕΠ για την απογραφή είναι τα ακόλουθα:

1. Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του και συγκεκριμένα: α) Για τους Έλληνες πολίτες είναι υποχρεωτική η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις η ταυτότητα της υπηρεσίας τους. β) Για τους Ομογενείς Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, γ) Για τους πολίτες κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβατήριο εν ισχύ δ) Για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο απαιτείται άδεια διαμονής, ε) Για τους Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο/”Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα” και “Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού”, στ) Για τους αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα “Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας”, ζ) Για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού.

2. Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011 ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.). Αν ο δικαιούχος δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

3. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

4. Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντίγραφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛΤΑ) με δικαίωμα επιλογής από το δικαιούχο, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ. Ο λογαριασμός πληρωμών μπορεί να είναι Ατομικός ή Κοινός με άλλα πρόσωπα με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.

5. Αναγνωριστική απόφαση δικαιούχου του δήμου ή περιφέρειας ή νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος.

6 Απόκομμα πληρωμής επιδόματος από τα ΕΑΤΑ για όσους δικαιούχους το διαθέτουν.

7. Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει σια ΚΕΠ, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα υπό στοιχεία α και γ που αφορούν τον ίδιο για την καταγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 6 μηνών ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης). Προκειμένου για ανήλικο η καταγραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς του με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου