ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση του Λ. Γαϊτάνη στον Αχιλλέα Μπέο

απάντηση-του-λ-γαϊτάνη-στον-αχιλλέα-μπ-382404

Συγχαρητήρια στους δικηγόρους που κέρδισαν τη μάχη του σταυρού

Σε απάντησή του στο νέο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης αναφέρει τα εξής:

«Διαβεβαιώνουμε τον κ. Μπέο ότι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου προσβλέπει σε μία καλή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς. Δεν εξαιρούμε κανένα και φυσικά δεν εξαιρούμε τη νέα Δημοτική Αρχή. Δεν παραβλέπουμε ότι στη νέα ομάδα πλειοψηφίας συμμετέχουν εξαίρετοι συνάδελφοί μας, που τιμούν το Δικηγορικό Σύλλογο, όπως οι κ.κ. Δημήτριος Λιβογιάννης, Μίνα Καλογήρου και Βιολέττα Καντόλα.

Συνάδελφοι, στους οποίους δημόσια ευχηθήκαμε προεκλογικά καλή επιτυχία, καλώντας τους, μαζί με όλους τους υποψηφίους-μέλη μας στο γραφείο του Συλλόγου την Πέμπτη 15 Μαΐου. Είναι αυτονόητο ότι κάθε έωλη προσβλητική, γενική αναφορά στα πρόσωπα δικηγόρων, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι απορριπτέα.

Για την καλή και εποικοδομητική συνεργασία με κάθε φορέα αυτής της πόλης βάζουμε όμως μία προϋπόθεση: οτι δεν θα αφήνουμε αναπάντητη τη δημόσια προσβολή της δικηγορικής υπόστασης κανενός μέλους μας. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Συγχαίρει τους δικηγόρους

Εξάλλου, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με ανακοίνωσή του συγχαίρει τους δικηγόρους μέλη του, οι οποίοι εξελέγησαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε μία χρονική περίοδο, όπου κάθε επαγγελματικός κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με μία κατευθυνόμενη δυσφημιστική εκστρατεία, που δημιουργεί συνθήκες «όλοι εναντίον όλων» με σκοπό την επικράτηση του μνημονιακού στόχου, «διαίρει και βασίλευε», σε μία εποχή απαξίωσης προσώπων και θεσμών, η επικράτηση στη μάχη του σταυρού 7 μελών του Συλλόγου μας, που εκλέχτηκαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μας γεμίζει αισιοδοξία.

Συγχαίρουμε τους κ.κ Αργύρη Κοπάνα και Γιώργο Καλτσογιάννη, που εκλέχτηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, τους κ.κ. Δημήτρη Λιβογιάννη, Μίνα Καλογήρου, Βιολέττα Καντόλα και Απόστολο Παπατόλια, που εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βόλου και τον κ.Δημήτρη Χιώτη, που εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί μας, μαζί με τους υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, Πάνο Σκοτινιώτη και Μιχάλη Μιτζικό, θα αποτελέσουν την δεκάδα της εκπροσώπησης του Συλλόγου μας στα νέα συμβούλια.

Ευχόμενοι την όσο δυνατόν καλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων μας στα νέα όργανα του Α΄και Β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ελπίζουμε να αναδεικνύουν με την στάση τους τις συνταγματικές εκτροπές, που στις ημέρες μας έχουν γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Να βοηθήσουν στην εξεύρεση άμεσης λύσης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, βάζοντας τέρμα στην παρελκυστική τακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που δεν ήθελαν να δώσουν λύση».

Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ζήτησε με αίτησή του χθες προς τον πρόεδρο Λάζαρο Γαϊτάνη, ο δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ.Β. Κωνσταντίνος Κλειδωνάρης.

Συγκεκριμένα, στην αίτηση αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των δημοσιευμάτων στον τύπο της 30-5-2014 με τίτλο «Μπέος – Γαϊτάνης αντιπαράθεση για πολιτικές συμπεριφορές» (βλ. εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» αριθ. φύλλου 2570) και της μείζονος σημασίας, κατά τη γνώμη μου, παρουσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη δημόσια ζωή της πόλης, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Δευτέρα 2-6-2014, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Προέδρου και να ληφθεί απόφαση, η οποία θα αποτελέσει τη δημόσια τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου».

Σχετικα άρθρα : Τα συγχαρίκια… για την εκλογή άνοιξαν μέτωπο αντιπαράθεσης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου