ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για τα οφειλόμενα 2015

πράσινο-φως-για-τα-οφειλόμενα-2015-38056

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

Στην έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 210.662,45 ευρώ για πρόσθετα του 2015 και οφειλόμενα του ίδιου έτους στο νοσηλευτικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου, προχώρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, επισπεύδοντας τη διαδικασία απόδοσης των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ενέργεια η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη μετά τις σχετικές επιτροπικές εγκρίσεις.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στη χθεσινή δίωρη ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι εκτίμησαν τις εξελίξεις στην καταβολή των οφειλομένων καθώς τα χρήματα υπάρχουν στο Νοσοκομείο και απαιτούνται ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να διατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στην ίδια συνεδρίαση, επισημάνθηκε από την πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φούλη Τσιώμου η ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση με τις «φουσκωμένες» αποδοχές ορισμένων εργαζομένων.

«Δεν είμαστε λαμόγια και δουλεύουμε συνεχώς, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες οφειλόμενες από το 2015. Το πρόβλημα με τη μισθοδοσία, πρέπει να εντοπιστεί άμεσα, να προσδιοριστεί πως έγιναν οι ανακατατάξεις μισθολογικών κλιμακίων ώστε να μην επαναληφθούν και φυσικά, όσοι εισέπραξαν χρήματα που δεν δικαιούνται, να βρεθεί τρόπο να τα επιστρέψουν», ανέφερε.

Επανακατάταξη πρώην σχολικών φυλάκων

Σε διαπιστωτική πράξη με θέμα την επανακατάταξη υπαλλήλων ΥΕ (πρώην σχολικών φυλάκων) σε προσωποπαγείς θέσεις εκπαιδευτικής βαθμίδας ΔΕ προσωρινής ειδικότητας Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, ύστερα από την αριθμ. Α3α/οικ. 83913 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προχώρησε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαρ. Μπαλής.

Σύμφωνα με την απόφαση μετατάχθηκαν στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» με τον ίδιο βαθμό και την ίδια σχέση εργασίας, οι υπάλληλοι Ξουράφα Μαρία του Γαρυφάλλου, Μησιάκου Αποστολία του Δημητρίου, Καναρά Ευφροσύνη του Δημητρίου, Λαμπαδαρίου Βασιλική του Παναγιώτη, Αθανασίου Μαίρη του Θεοκλήτου, Νικήτα – Νύκτα Μαρία του Κων/νου και Μπαϊράμη Αθηνά του Γεωργίου, κατηγορίας ΥΕ κλάδου Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΙΔΑΧ) οι έξι (6) πρώτες από το δήμο Βόλου και η έβδομη από το δήμο Δάφνης Υμηττού.

Με την υπ’ αριθμ. Α3α/οικ. 83913 (ΦΕΚ 2436/11-11-2015) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, αυτοδίκαια μετατρέπονται οι θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΙΔΑΧ) των ανωτέρω υπαλλήλων, σε Προσωποπαγείς θέσεις Εκπαιδευτικής Βαθμίδας ΔΕ Προσωρινής Ειδικότητας Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού της ίδιας ειδικότητας και κατάταξη υπαλλήλων (πρώην ΔΕ Σχολικών Φυλάκων) στις ως άνω προσωποπαγείς θέσεις στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ακολούθησαν οι αιτήσεις των ανωτέρω υπαλλήλων για την επανακατάταξή τους και ο ασκών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μπαλής διαπίστωσε την επανακατάταξη των παρακάτω υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» από 11-05- 2015 [ημερομηνία δημοσίευσης της αυτοδίκαιης μετατροπής των θέσεων ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΙΔΑΧ) σε προσωποπαγείς θέσεις Εκπαιδευτικής Βαθμίδας ΔΕ προσωρινής ειδικότητας Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και κατάταξης υπαλλήλων (πρώην ΔΕ Σχολικών Φυλάκων) στις ως άνω προσωποπαγείς θέσεις – ΙΔΑΧ στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας], σε κατηγορία, κλάδο και βαθμό και με τον αναγραφόμενο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου