ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 9 ετών σε παιδόφιλο και σε δεύτερο βαθμό

κάθειρξη-9-ετών-σε-παιδόφιλο-και-σε-δεύτ-380437

Κάθειρξη 9 ετών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 54χρονο Λαρισαίο, που εκμεταλλεύτηκε 15χρονη από περιοχή της Μαγνησίας και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με ποσοστό αναπηρίας 80% και την έπεισε να του στέλνει στο κινητό του γυμνές της φωτογραφίες.

Η υπόθεση σημειώθηκε το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου του 2014 και αποκαλύφτηκε στις 6 Ιουνίου του 2014, με τη σύλληψη του δράστη. Ο 54χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή. Κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Βόλου τον Φεβρουάριο του 2020 και καταδικάστηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ομως, η κοπέλα απεβίωσε το 2019.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο χθες διατήρησε την πρωτόδικη ποινή. Δεν αποδέχτηκε τη «συγγνώμη» του δράστη. Οι γονείς της που εξετάστηκαν ως μάρτυρες ζήτησαν δικαίωση του νεκρού παιδιού τους.

Ο 54χρονος είχε δημιουργήσει προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιαζόταν σαν 23χρονος. Μέσω του διαδικτύου προσέγγισε την 15χρονη και κέρδισε την εμπιστοσύνη της. Εκμεταλλευόμενος την απειρία της κοπέλας και την ευάλωτη κατάστασή της κατέφερε να την πείσει να του στέλνει φωτογραφίες της που απεικόνιζαν το σώμα της γυμνό.

Οταν η κοπέλα διαπίστωσε ότι εκείνος έστελνε αιτήματα φιλίας και σε άλλες ανήλικες και θέλησε να σταματήσει να επικοινωνεί μαζί του, ο κατηγορούμενος φέρεται να την απειλούσε ότι θα έστελνε τις φωτογραφίες της στους γονείς της. Επιπλέον, την υποχρέωνε να ζητεί χρήματα από τη γιαγιά της για να του παίρνει κάρτες επειδή ήταν άνεργος και δεν είχε μονάδες για να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ομως η μητέρα της 15χρονης υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς το κορίτσι ζητούσε τακτικά χρήματα. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν ήταν καταιγιστικές. Επικοινώνησε με τον δράστη και τον ενημέρωσε ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία όπως και έπραξε.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς κρατήθηκε για να επιστρέψει στις φυλακές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου