ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνες για κλοπές στον Βόλο

καμπάνες-για-κλοπές-στον-βόλο-380382

Ποινές φυλάκισης από 18 έως 24 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προχθές για δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών στον Βόλο.

Στη μία υπόθεση καταδικάστηκε 41χρονος Ρομά, ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της κλοπής και της διάρρηξης αντικειμένου μεγάλης αξίας. Στις 24 Απριλίου 2017 ο κατηγορούμενος διέρρηξε φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι του Βόλου και το έκλεψε παίρνοντας και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ που βρήκε στο εσωτερικό του.

Ακολούθως, την επόμενη μέρα μετέβη με το κλεμμένο φορτηγό σε επιχείρηση ανακύκλωσης υλικών, έσπασε την περίφραξη αποθήκης και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα από χαλκό και μπρούντζο βάρους 2,5 τόνων και μπαταρίες βάρους 1 τόνου συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.

Στη δίκη ο κατηγορούμενος ήταν απών και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματική ποινή 200 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ η κάθε μία υπό τον όρο ότι αν δεν καταβάλει τη χρηματική ποινή, τότε θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 150 ημερών.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Στη δεύτερη περίπτωση, καταδικάστηκε 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος αντιμετώπιζε τα αδικήματα της κλοπής με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα. Στις 22 Απριλίου 2021 ο κατηγορούμενος έκλεψε δίκυκλο στον Βόλο.

Επιπλέον στις 24 Απριλίου 2021 στις 21:00 μετέβη σε καφετέρια στον Βόλο και αφαίρεσε το ποσό των 37 ευρώ, 11 σάντουιτς και 1 πακέτο αλλαντικών, ενώ στη συνέχεια έσπασε με σφυρί είσοδο καφετέριας στη Νέα Ιωνία με σκοπό να κλέψει, αλλά ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

Ο κατηγορούμενος ήταν απών στο δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα που αντιμετώπιζε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς 180 ημερήσιες μονάδες με κάθε μονάδα να αντιστοιχεί στο ποσό των 5 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου