ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» από κορονοϊό επιχειρηματίας  

εσβησε-από-κορονοϊό-επιχειρηματία-379971

Τραγική ήταν η κατάληξη για 65χρονο Βολιώτη επιχειρηματία, από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσει τις σοβαρές επιπλοκές, που του προκάλεσε ο κορονοϊός και εξέπνευσε στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Φθιώτιδας μεταφέρθηκε εσπευσμένα την περασμένη Κυριακή το βράδυ. Νωρίτερα είχε διασωληνωθεί καθώς οι επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορονοϊός ήταν ιδιαίτερα σοβαρές.

Επρεπε να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος ήταν ανεμβολίαστος. Νόσησε από κορονοϊό πριν από λίγες μέρες. Δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Η αναπνευστική δυσλειτουργία όμως που παρουσίασε δυσχέραινε την ανάκαμψή του.

Οι γιατροί έδωσαν εντολή να μεταφερθεί από την απλή κλινική κορονοϊού στη ΜΕΘ covid, όμως και τα τέσσερα κρεβάτια ήταν κατειλημμένα. Έτσι ακολούθησε η διακομιδή του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Τα ξημερώματα κατέληξε βυθίζοντας τους δικούς του ανθρώπους στο πένθος.

Ο θεράπων γιατρός στο Αχιλλοπούλειο ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο Λαμίας για το μοιραίο.

Ανησυχητικές διαστάσεις

Η εξέλιξη της πανδημίας στη Μαγνησία τις τελευταία μέρες λαμβάνει και πάλι ανησυχητικές, καθώς εκτός από τις αυξημένες μολύνσεις, έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό. Η ΜΕΘ covid που διαθέτει τέσσερα κρεβάτια έχει γεμίσει με ανεμβολίαστους ασθενείς από κορονοϊό που δίνουν τη μάχη για να «νικήσουν» τον ύπουλο εχθρό.

Χθες νοσηλεύονταν στην απλή κλινική κορονοϊού 24 ασθενείς, δύο περισσότεροι από την προηγούμενη μέρα. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα με ενδιάμεση ηλικία από 50 έως άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ ορισμένοι αντιμετωπίζουν και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται αν συνεχιστεί η αύξηση εισαγωγών νέων ασθενών, να ενεργοποιηθούν επιπλέον κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του κορονοϊού, όπως είχε συμβεί αντίστοιχα τον περυσινό χειμώνα και την άνοιξη. Την περίοδο της διόγκωσης του δεύτερου και τρίτου κύματος η ΜΕΘ κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο λειτουργούσε με 8 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό που έχρηζαν διασωλήνωσης, ενώ στην απλή ΜΕΘ τα κρεβάτια αντίστοιχα ήταν τέσσερα που ήταν ενεργά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου