ΤΟΠΙΚΑ

Βρέφος 40 ημερών νοσεί από κορονοϊό

βρέφος-40-ημερών-νοσεί-από-κορονοϊό-379905

Εφιαλτικό σκηνικό συνθέτουν τα επιδημιολογικά δεδομένα το τελευταίο 24ωρο στον Βόλο, που «βράζει» πάλι από κορονοϊό. Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ προκαλούν τρόμο για το τι θα επακολουθήσει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Αφενός σε μία εβδομάδα καταγράφεται νέα αύξηση κατά 32% το ιϊκού φορτίου των λυμάτων του Βόλου, αφετέρου πλέον η πανδημία αρχίζει να αποδεκατίζει μωρά και εφήβους.
Χθες αργά το απόγευμα μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στον Βόλο βρέφος 40 ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες το νεογέννητο παρουσίασε αναπνευστική δυσλειτουργία και ο γιατρός που το εξέτασε στο νησί έκρινε ότι πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένα στον Βόλο, διότι ως νεογέννητο χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος με το επαγγελματικό – τουριστικό σκάφος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», μέσα σε θερμοκοιτίδα και με βάση τα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Καλά πληροφορημένες πηγές από το Νοσοκομείο Βόλου έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η πορεία της υγείας του βρέφους παρακολουθείται επισταμένα.
Υπογραμμίζονταν επίσης ότι δεν είναι σπάνιο σε ένα βρέφος, έστω και ημερών, να επιβεβαιωθεί ο κορονοϊός. «Εχει άλλωστε αποδειχτεί και από άλλες περιπτώσεις ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος ειδικά στις μεταλλάξεις που έχουν κυριαρχήσει κατά 99% στα κρούσματα που καταγράφονται», σημειώνονταν ακόμη.
Την ίδια ώρα ο κορονοϊός επελαύνει στους εφήβους. Χθες καταγράφηκαν δεκαεπτά θετικά κρούσματα στη Μαγνησία, από τα rapid tests που διενεργήθηκαν.
Πού θα γίνουν σήμερα rapid tests

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.
Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων δωρεάν έλεγχοι θα γίνουν στα εξής σημεία:
*08:00-16:00 Μαζική δειγματοληψία στην Πλ. Ελευθερίας
*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
*08:30-13:30 Μαζική δειγματοληψία στη Νέα Αγχίαλο (στο πρώην δημαρχείο)
*08:00-14:30 Μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου