ΤΟΠΙΚΑ

Κάμπινγκ για ΑμεΑ στη Μαγνησία

κάμπινγκ-για-αμεα-στη-μαγνησία-379867

Η «Παγκόσμια Αγκαλιά» ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιοχή – Προβολή ντοκιμαντέρ στο συνεδριακό της Μητρόπολης

Στόχος ζωής αποτελεί για την «Παγκόσμια Αγκαλιά» η δημιουργία κάμπινγκ για ΑΜΕΑ στην περιοχή της Μαγνησίας, που θα δώσει ανάσα και δρόμους αναψυχής σε πλήθος ανθρώπων με αναπηρίες, κάθε ηλικίας. Η δυναμική ομάδα, που συστάθηκε στο Βόλο με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, συνεχίζει δυναμικά τη δράση της με την προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στο συνεδριακό της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Παγκόσμια Αγκαλιά» διοργανώνουν την προβολή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης αμερικανικής σειράς «Mount Olympus» με έχει τίτλο «Μακεδονία, η λαμπερή πύλη του Ολύμπου».

Το ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής 22 χρυσά αγαλματίδια σε παγκόσμια φεστιβάλ κινηματογράφου, επανατοποθετώντας έτσι τον Ολυμπο στη διεθνή θέση που του ανήκει. Τη σειρά υπογράφει η πολυβραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα και παραγωγός Αθηνά Κρικέλη και την παραγωγή η Ellopia Films U.S.A. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η ίδια η σκηνοθέτιδα Αθηνά Κρικέλη.

Στη μεγάλη προσπάθεια οι διοργανωτές καλούν όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να στηρίξουν το έργο της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ώστε να μπορέσει κάθε Μαγνησιώτης να παρακολουθήσει αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA – Ellopia Educational Media.

Ιδρύτρια της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς», που δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά, είναι η Βολιώτισσα Ευγενία Φραγκούλη, γυναίκα δυναμική, με σθένος και δύναμη ψυχής, άξια επιχειρηματίας και ταυτόχρονα με κοινωνικές ευαισθησίες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον μεγάλο στόχο, υπογράμμισε κατ’ αρχάς τη δυναμική παρουσία της προέδρου της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» Αθηνάς Ζέρβα, η οποία είναι προπονήτρια της Εθνικής Κωφών Ελλάδος με δεκάδες διακρίσεις στο ενεργητικό της και τη συγκινητική στήριξη τοπικών φορέων και του κόσμου.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη επίδειξη μόδας για ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε με χορηγό επικοινωνίας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η συνέχεια γράφεται σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη «Μαγνήτων Κιβωτός», με τον Σεβασμιώτατο Ιγνάτιο να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια.

Παράλληλα η κ. Φραγκούλη, ταμίας της Κοινσεπ, ανέφερε ότι το κάμπινγκ θα δημιουργηθεί σε μεγάλη παραθαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας, θα έχει σύγχρονες κτιριακές υποδομές φιλικές προς το περιβάλλον. Στόχος της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλεται είναι «να προσφέρουμε στην κοινωνία αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει το κράτος και πρέπει να στηρίζουμε και με δικές μας δυνάμεις εθελοντικά. Στόχος μας είναι ο εθελοντισμός σε οποιαδήποτε δράση» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου