ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης

σε-λειτουργία-τα-ενοριακά-σπίτια-γαλή-379753

Ξεκίνησαν και επίσημα την λειτουργία τους, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, τα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, που τελέστηκε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι επικεφαλής Κληρικοί των ενοριακών συσσιτίων και οι εκατοντάδες εθελόντριες, που στελεχώνουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντριών και τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, στο τέλος του οποίου ευχαρίστησε όλους για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους υπεύθυνους Ιερείς, αναγνωρίζοντας τους κόπους που καταβάλλουν, για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους. Απευθυνόμενος στις εθελόντριες κυρίες, ο Σεβασμιώτατος τις χαρακτήρισε «διακόνισσες της αγάπης, που έχετε αναλάβει το έργο της φιλανθρωπίας, της προσφοράς και της αγάπης της Εκκλησίας μας. Είστε οι μυροφόρες της Αναστάσεως, γιατί μόνο ψυχές που θυσιάζονται μπορούν να προσφέρουν αγάπη στους άλλους. Είστε η προέκταση της Αγίας Τραπέζης. Αν εμείς τελούμε το Μυστήριο της Ευχαριστίας, εσείς συνεχίζετε την Λειτουργία στις τράπεζες της προσφοράς και της αγάπης. Μιλάτε με τα έργα σας, γι΄ αυτό, σας είμαι ευγνώμων».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργούν είκοσι οκτώ ενοριακά συσσίτια, όπου σιτίζονται καθημερινά μερί τους 2.000 πολίτες. Επίσης, όπως είναι γνωστό, η τοπική Εκκλησία, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει, με την επιστράτευση δεκάδων εντεταλμένων Κληρικών των ενοριών, την παροχή δωρεάν πρωινού γεύματος σε απόρους μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας, συμβάλλοντας, έτσι καθοριστικά στην, κατά το δυνατόν, απρόσκοπτη φοίτησή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου