ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένες αφίξεις ξένων επιβατών

αυξημένες-αφίξεις-ξένων-επιβατών-379552

Σταδιακή αύξηση σημειώνεται στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας, ταυτόχρονα δε και στους ξένους τουρίστες, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε 18.856 οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έχουν «δέσει» μέχρι στιγμής στο λιμάνι του Βόλου. Ο συνολικός αριθμός των πληρωμάτων ανέρχεται σε περισσότερα από 9.000 άτομα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα αφιχθεί ανάλογος αριθμός επισκεπτών στην περιοχή μας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, αναμένεται να δέσει και πάλι στην περιοχή μας, δύο χρόνια μετά, το κρουαζιερόπλοιο Aida, το οποίο είναι εντυπωσιακό και μεταφέρει χιλιάδες τουρίστες σε κάθε ταξίδι.

Η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας σε ετήσια βάση αποτελεί προτεραιότητα για τους υπεύθυνους της τουριστικής προβολής της περιοχής μας, με δεδομένη την γενική παραδοχή ότι αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, που ενισχύει την τοπική αγορά.

Οπως αναφέρουν εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων πραγματοποιούν αγορές σουβενίρ, ενδυμάτων αλλά και κοσμημάτων από καταστήματα του Βόλου στη διάρκεια της παραμονής τους, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική αγορά.

Οι τουρίστες που επιλέγουν την ελεύθερη περιήγηση στην πόλη αντί των οργανωμένων εκδρομών στα πέριξ, Μετέωρα ή Πήλιο, ζητούν πληροφορίες για την τοπική αγορά, τις μπουτίκ και τα κοσμηματοπωλεία, αλλά και τα καταστήματα εστίασης. Οι περισσότεροι συνδυάζουν το τερπνό μετά του ωφελίμου, την περιήγηση στην πόλη και τους χώρους πολιτισμού, με τις κατ’ εξοχήν τοπικές γεύσεις, που τους εντυπωσιάζουν.

«Από την πλευρά μας, καταβάλλουμε προσπάθειες ως τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά η άφιξη κρουαζιερόπλοιων σε ετήσια βάση. Εχουμε στείλει e mail σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας και αναμένουμε απάντηση» όπως αναφέρει ο Θάνος Θεοδώρου, αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού.

Παράλληλα ο κ. Θεοδώρου επισημαίνει ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί μεγάλο όφελος για την τοπική οικονομία και γι’ αυτό το λόγο αναπτύξαμε πρωτοβουλίες, οι οποίες αποσκοπούν στην τόνωση της αγοράς, προκειμένου να μεταφέρουμε τον κόσμο στο κέντρο και να βοηθήσουμε τα καταστήματα όσο μπορούμε».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξάλλου, πάρα πολλοί μεμονωμένο τουρίστες επισκέπτονται το Info Center του Δήμου Βόλου, κατά βάση Ελληνες, Ισραηλινοί και Γάλλοι, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες για το Πήλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, την παραλία, τη διασκέδαση και το φαγητό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου