ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές σε λίστα αναμονής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

μαθητές-σε-λίστα-αναμονής-στο-κοινωνι-379209

Τουλάχιστον 50 παιδιά περιμένουν ίση ευκαιρία, επειδή δεν υπάρχουν εθελοντές εκπαιδευτικοί για να στελεχώσουν τη δομή

Σε λίστα αναμονής βρίσκει τουλάχιστον 50 μαθητές του Βόλου, κυρίως της τελευταίας τάξης του Λυκείου, η έναρξη των μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Η σχολική χρονιά που ξεκινά και που ουσιαστικά θέτει τους τελειόφοιτους στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, βρίσκει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου αποδυναμωμένο από εθελοντές εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφηθεί το σύνολο των μαθητών που έχουν καταθέσει αιτήσεις και έχουν ανάγκη υποστήριξης με φροντιστηριακά μαθήματα για τα οποία αδυνατούν οικονομικά να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου που φέτος λειτουργεί για έβδομη συνεχή χρονιά ξεκίνησαν προ ημερών με μόλις 90 μαθητές. Πέρυσι είχαν απορροφηθεί 135. «Φέτος δεν μπορούμε να συστήσουμε επιπλέον τμήματα διότι δεν έχουμε επαρκή αριθμό εθελοντών εκπαιδευτικών», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παρίσης από τα ιδρυτικά μέλη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Από τη δομή που προσφέρει ουσιαστικά σε υποψηφίους οικονομικά αδύναμων οικογενειών ίση ευκαιρία για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έφυγαν με την ολοκλήρωση της περσινής χρονιάς δέκα εθελοντές καθηγητές και ήρθαν φέτος μόλις τρεις. «Συνολικά έχουμε 40 εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ακόμη και για τα νέα μαθήματα όπως η κοινωνιολογία. Δεν μπορούμε όμως να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών βάσει των αιτήσεων που υπάρχουν. Χρειαζόμαστε επιπλέον εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα συμμεριστούν το όραμά μας να ασκήσουν το λειτούργημά τους και ουσιαστικά να δώσουν σε παιδιά ίση ευκαιρία για να σπουδάσουν», τονίζει ο κ. Παρίσης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου γίνεται συστηματική προετοιμασία των υποψηφίων οικονομικά αδύναμων οικογενειών και μάλιστα καταγράφονται υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Οκτώ στους δέκα υποψηφίους μας πέρασαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Συνολικά 30 μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν», αναφέρει ο κ. Παρίσης ζητώντας κι από άλλους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Από την τρέχουσα χρονιά, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου οργανώνεται και δανειστική βιβλιοθήκη για τους μαθητές με σχολικά βοηθήματα, αλλά και εγκυκλοπαίδειες και λογοτεχνικά βιβλία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου