ΤΟΠΙΚΑ

«Νομιμοποιεί τα πιο έωλα σημεία της»

νομιμοποιεί-τα-πιο-έωλα-σημεία-της-378921

Η παραπομπή στο άρθρο 27 της προκήρυξης, για τη δημιουργία Μουσείου για την Αργώ, ανταπαντά ο Σ. Αναγνώστου

«Η παραπομπή στο άρθρο 27 της προκήρυξης «περί αποδοχής όρων»

για την πλήρη και χωρίς επιφυλάξεις αποδοχή των όρων της προκήρυξης» όχι μόνο δεν αναιρεί το περιεχόμενο της επιστολής μας αλλά αντίθετα επιδιώκει να νομιμοποιήσει από την πλευρά της αναθέτουσας Αρχής τα όποια έωλα σημεία της».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Αναγνώστου, ανταπαντώντας στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτη Λαμπρινίδη, ο οποίος χαρακτήρισε προχθές αβάσιμους του προβληματισμούς του ΤΕΕ για την εξέλιξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία Μουσείου για την Αργώ.

Επανερχόμενος στο θέμα του διαγωνισμού, ο κ. Αναγνώστου επισημαίνει στον αντιδήμαρχο ότι «αποφεύγει να απαντήσει, επί της ουσίας στους προβληματισμούς του ΤΕΕ».

Σε νέα επιστολή προς τον κ. Λαμπρινίδη ο κ. Αναγνώστου ανταπαντά σε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας. Οπως σημειώνει, «η παραπομπή στο άρθρο 27 της προκήρυξης «περί αποδοχής όρων» για την πλήρη και χωρίς επιφυλάξεις αποδοχή των όρων της προκήρυξης» όχι μόνον δεν αναιρεί την αλήθεια του περιεχομένου της επιστολής μας, αλλά αντίθετα επιδιώκει να νομιμοποιήσει από την πλευρά της αναθέτουσας Αρχής τα όποια έωλα σημεία της».

Για το γεγονός της πιθανής συγγενικής σχέση μελών της επιτροπής με διαγωνιζόμενους, ο κ. Αναγνώστου σημειώνει ότι: «Επισημάνθηκε για να μην δημιουργηθούν αργότερα ερωτηματικά για την διαβλητότητα του διαγωνισμού». Σχετικά με την κριτική επιτροπή τονίζει ότι «δεν θίξαμε το νομότυπο ή όχι της συγκρότησής της αλλά το γεγονός ότι ο κριτής αρχιτέκτων καθηγητής – μουσειολόγος που ορίσθηκε από την δημοτική αρχή δεν αντικαταστάθηκε από πρόσωπο με την αντίστοιχη ειδικότητα, εφ’ όσον όπως προκύπτει από την προκήρυξη «Καθοριστικός παράγοντας για τις προτάσεις που θα υποβληθούν αποτελεί η μουσειολογική μελέτη – έρευνα».

Επιπλέον για την εξέταση των 68 μελετών σε τρεις πολύωρες συνεδριάσεις ο πρόεδρος του ΤΕΕ επικαλείται το συνοπτικό πρακτικό συνεδριάσεων σύμφωνα με το οποίο προκύπτει πως: «Σε μία μόνο συνεδρίαση έγινε αναλυτική εξέταση των 68 μελετών (!) από όπου ξεχώρισαν οι 10 και οι οποίες εξετάστηκαν σε επόμενη συνεδρίαση».

Τέλος αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την πλευρά του δήμου Βόλου για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σας ο κ. Αναγνώστου υπενθυμίζει την Υπουργική Απόφαση 26804/16-6-2011 για τη διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και ειδικά το θέμα της ανάρτησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και την κοινοποίηση στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων για τυχόν ενστάσεις. Σημειώνοντας ότι η υπουργική απόφαση δεν τηρήθηκε, ο κ. Αναγνώστου τονίζει ότι: «Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για την επίλυση διαφορών μεταξύ συμμετεχόντων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου