ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Β.

απεργούν-οι-εργαζόμενοι-στον-ο-λ-β-37892

Διεκδικούν πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων

Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελλάδος διαμαρτυρόμενη για το ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ αλλά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΛΒ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Μανθογιάννης, ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει καμία εργασία ούτε από τους υπαλλήλους στην τεχνική υπηρεσία και τους χειριστές μηχανημάτων έργων, ούτε στις φορτοεκφορτώσεις και το γραφείο κίνησης.

Οπως είπε, το ξεπούλημα τόσο των δύο μεγάλων λιμανιών όσο και των περιφερειακών βρίσκει τους εργαζόμενους κάθετα αντίθετους. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επιπλέον και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς αυτές είναι στον αέρα, αφού η ισχύς τους έληξε στις 31 Μαρτίου 2016.

Για τους εργαζόμενους στα Λιμάνια το θέμα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ξεπερνάει τη λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ύπαρξης.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την απεργία προκειμένου να διαδηλώσει κατά του πολιτικού εγκλήματος – ξεπουλήματος των λιμανιών, να δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει λιμάνια χωρίς πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Οπως ενημερώνει «την Παρασκευή 08.04.2016 το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα διοργανώνει φιέστα στο Ζάππειο για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Απέναντι σ’ αυτά εμείς παρεμβαίνουμε με καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα την Παρασκευή 08.04.2016 διοργανώνουμε 24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Ζάππειο» καταλήγει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου