ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο έξι άντρες για βίαιη επίθεση κατά 64χρονου

στο-εδώλιο-έξι-άντρες-για-βίαιη-επίθεσ-378445

Οι σκηνές άγριου ξυλοδαρμού 64χρονου Ρομά, κατοίκου Νέας Ιωνίας, που νοσηλεύτηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου, αναβίωσαν χθες, Τετάρτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά έξι άνδρες, νεαρής ηλικίας που αντιμετωπίζουν δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε χθες, η δίκη όμως διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε τον Μάιο 2016 πίσω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το θύμα της επίθεσης ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να συνέλθει από τα σοβαρά χτυπήματα που δέχτηκε. Το πρόσωπό του ουσιαστικά έχει παραμορφωθεί, ενώ επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής. Εξαιτίας των βίαιων χτυπημάτων που δέχτηκε λαμβάνει ακόμη φαρμακευτική αγωγή, ενώ σημειώνεται πως έχασε και τη δουλειά του. Εργαζόταν ως διαμεσολαβητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του ο 64χρονος είχε δεχτεί και άλλες λεκτικές επιθέσεις από ορισμένους από τους κατηγορούμενους. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι τα πράγματα θα εκτραχυνθούν και ένας άνθρωπος θα καταλήξει στο Νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου